≫ 

Senator Romni: Republikanci će podržati Trampa 2024. ako se kandiduje

Romni je ukazao da istraživanja javnog mnjenja pokazuju da republikanski glasači i dalje pretežno favorizuju bivšeg predsednika

  • 2
Donald Trump Tramp Foto: Tanjug/AP

Republikanski senator Mit Romni smatra da će bivši američki predsednik Donald Tramp lako osvojiti nominaciju Republikanske stranke za predsednika SAD, ukoliko se ponovo bude kandidovao za ulazak u Belu kuću 2024. godine.

Romni je u onlajn intervjuu za Njujork tajms rekao da je uveren da će Tramp imati ulogu u Republikanskoj stranci u narednim godinama i dodao da bivši predsednik SAD ima "daleko najveći glas i veliki uticaj" u partiji.

- Ne znam da li će se kandidovati 2024. ili ne. Ali ako to učini, prilično sam siguran da će dobiti nominaciju - naveo je Romni.

Romni je naglasio da mnogo toga može da se dogodi do 2024. godine, ali je ukazao da istraživanja javnog mnjenja pokazuju da republikanski glasači i dalje pretežno favorizuju bivšeg predsednika, prenosi Politiko.

Video: Oproštajni govor Donalda Trampa i prve dame SAD: Niko nije mislio da će neke stvari biti moguće

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA