≫ 

Mala Điđi (6) umrla od korone, a niko nije znao ni da je zaražena: Roditelji su prevideli 2 simptoma

- Otišla sam do radnje da kupim sladoled, a kada sam se vratila kući ispred su bila dva vozila Hitne pomoći, vatrogasci i policija. Moja ćerka je umrla - kaže bolom skrhana majka

  • 0
Điđi Mors, Gillian Gigi Morse Điđi Mors, Foto: gofundme.com

Roditelji Prisila i Dejvid Mors u žalosti su zbog iznenadne smrti njihove šestogodišnje ćerke, koja je preminula u avgustu prošle godine od Kovida-19.

Kako kažu, ona nije imala tipične simptome ove bolesti, kao što su groznica, kašalj, problemi sa disanjem.

- Nismo imali pojma da je Điđi bolesna do dana pre nego što je umrla - kazao je njen otac Dejvid za CNN, a prenosi magazin "People".

Roditelji su otkrili da je devojčica imala autizam, epilepsiju i hidrocefaliju. Govoreći o tome kako su otkrili da je reč o korona virusu, oni su ispričali da su otišli kod lekara, prvobitno misleći da mala Điđi povraća od tretmana kojim je lečena hidrocefalija.

- Zato smo je odveli kod doktora. Obično ne bismo vodili decu do lekara, ali povratila je dva puta i zbog njenih posebnih potreba odveli smo je kod doktora. Rečeno nam je da ima stomačni virus: "Odvedite je kući, pustite da jede sladoled i da odmori". Tako smo je odveli kući i stavili da spava - ispičala je Prisila kroz suze.

- Otišla sam do radnje da kupim sladoled, a kada sam se vratila kući ispred su bila dva vozila Hitne pomoći, vatrogasci i policija. Moja ćerka je umrla - kaže bolom skrhana majka.

Roditelji kažu da pored povraćanja i osipa na ramenu devojčice nisu ništa primetili.

- Kovid-19 se manifestuje kod dece drugačije nego kod odraslih, tako da je teško znati šta da se gleda. Svi roditelji kojima su deca letargična, povraćaju i imaju osip, trebalo bi da odu kod lekara - kazala je Prisila za CNN.

Kako prenosi "People", oba roditelja su bila zaražena korona virusom i oporavila su se do trenutka kada se razbolela njihova ćerka.

Osip i povraćanje nisu obično povezani sa kovidom kod odraslih, ali jesu kod dece, tvrde u Mejo klinici, koja kao simptome koronavirusa navodi i mučninu, dijareju i slab apetit.

Na sajtu "GoFundMe" pokrenuta je humanitarna akcija skupljanje novca da se plate troškovi lečenja male Điđi. Do srede uveče, skupljeno je 28.000 dolara, a cilj je 30.000.

Video: Srbija druga u Evropi, a sedma u svetu po broju vakcinisanih na milion stanovnika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA