Još dve osobe optužene za ubistvo novinarke na Malti

Do sada je sedam muškaraca ili priznalo ili je optuženo za saučesništvo u ubistvu Karuane Galicije

  • 0
Malta, ubijena novinarka Daphne Caruana Galizia Foto: Tanjug/AP

Šef malteške policije Anđelo Gafa potvrdio je juče nakon hapšenja još dva lica da je do su sada privedene sve osobe koje su na bilo koji način umešnane u ubistvo malteške novinarke Dafne Karuane Galicije 2017, prenosi britanski Gardijan.

List navodi da se komesar Gafa juče obratio novinarima pre ročišta na kojem su pred sudom na Malti optuženi Robert Agijus i Džejmi Vela da su nabavili bombu od čije je eksplozije poginula novinarka Dafne Karuana Galicija.

Oni su, inače, poznati policiji po povezanosti sa organizovanim kriminalom.

Britanski list navodi da je do sada sedam muškaraca ili priznalo ili je optuženo za saučesništvo u ubistvu Karuane Galicije, među njima i multimilioner i biznismen Jorgen Feneč, koji čeka u pritvoru odluku o suđenju i koji se izjasnio da nije kriv za potstrekivanje ubistva.

Jedan od osumnjičenih Vins Muskat je u ponedeljak promenio iskaz, pošto je najpre negirao da je umešan u ubistvo, a onda je priznao.

Novinarka Dafne Karuana Galicija ubijena je u oktobru 2017. u eksploziji bombe podmetnute pod njen automobil. Galicija je imala svoj blog na kom je objavljivala otkrića o korupciji, a pisala je o povezanosti vlasti sa pripadnicima malteškog podzemlja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA