≫ 

Igor Rus na doživotnu dobio još 20 godina zatvora: Ova dela mu stavljaju na teret

Osim doživotne robije za višestruko ubistvo, osuđen je sa dodatnih 20 godina zatvora zbog krivičnog dela teška krađa

  • 5
Norbert Feher, Igor El Ruso

Printskrin: Youtube/LaComarcaTeVe

Sud u Italiji juče je osudio Norberta Fehera, poznatijeg kao Igor Rus, na 20 godina zatvora zbog pljački koje je počinio u toj zemlji 2015. godine, dve godine uoči brutalnih ubistava koje je počinio u Italiji i Španiji.

Rusu je suđeno u odsustvu, s obzirom na to da se nalazi u Španiji, gde je uhapšen u decembru 2017. godine.

Sud u Italiji Rusa je osudio zbog više krivičnih dela teške krađe koje je počinio u periodu od jula do avgusta 2015. godine na području Italije.

Kako se navodi, Igor Rus je sa saučesnicima opljačkao i mučio nekoliko ljudi, uključujući 90-godišnjeg muškarca kojeg je držao vezanog 48 sati, i oca i ćerku koje je kidnapovao i držao kao zatočenike pet dana, pre nego što ih je opljačkao.

Podsetimo, Feher, poznat i kao Igor Vaclavić ili "Igor Srbin" osuđen je na doživotnu kaznu zatvora za ubistvo barmena Davidea Fabrija i dobrovoljnog zaštitnika životne sredine Valerija Verija 1. i 8. aprila 2017. u provincijama Bolonja i Ferara.

On je 30. januara saopštio sudu u Bolonji preko video-linka iz pritvora u Saragosi da je pucao na svoje dve italijanske žrtve "jer su oni za njega bili policajci i morao je da ih obori", prenela je Ansa.

Feher je pritom mislio na navodno ubistvo Verija 8. aprila i pokušaj ubistva lokalnog policajca koji je bio u patroli sa Verijem u blizini Ferare tog dana sa Markom Ravaljijom, koji je ozbiljno povređen.

Uhapšen je 15. decembra 2017. nakon pucnjave u kojoj su ubijene tri osobe, uključujući dva člana španske Civilne policije. Igor Vaclavić, koji je rođen u Srbiji 1981. godine, koristio je čak 18 različitih identiteta u osam država.

On je rekao da je stigao u Španiju septembra 2017. i složio se da mu bude suđeno u Italiji za zločine za koje je tamo optužen. Španija je saopštila da ga neće izručiti Italiji dok ne bude odgvarao za zločine koje je počinio u toj zemlji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • drzava

    25. februar 2021 | 16:49

    To je drzava i tuzilastvo, svaka cast ! Mogli bi malo nasi da se ugledaju na njih, da ne bude nevolje...

  • Pingvin

    25. februar 2021 | 16:50

    Pavkov u pozadini u uniformi 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA