≫ 

Američke diplomate u Kini se žalile na analno testiranje na koronu. Peking: Došlo je do greške

Ovakva vrsta testiranja preporučuje se samo određenim ljudima, poput onih koji moraju u karantin

  • 23
Hirurške rukavice, zaštita, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Kina je demantovala da je zahtevala da američke diplomate budu podvrgnute analnom testiranju na korona virus. Američki mediji prethodno su izvestili da su se diplomate žalile pošto su bile primorane na tu proceduru, navodi BBC.

Neki kineski gradovi su uveli analno uzorkovanje, jer stručnjaci tvrde da "na taj način mogu bolje da detektuju inficirane osobe".

Portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Žao Liđijan danas je demantovao te navode, navodeći na pres konferenciji da "Kina nikada nije zahtevala od američkih diplomata stacioniranih u Kini da se podvrgnu analnom testiranju".

Prošle nedelje, Vašington post je izvestio da su neki zaposleni rekli Stejt departmentu kakvim testovima su bili podvrgnuti.

Analni bris podrazumeva korišćenje pamučnog štapića dugog tri do pet centimetara. Za sada nije poznato koliko diplomata je na taj način testirano.

- Stejt department se nikada nije složio da se uradi ovakvo testiranje i protestovali smo direktno kod Ministarstva spoljnih poslova, kad smo saznali za testiranje - navodi portparol Stejt departmenta. Kako su naveli, Peking je odgovorio da je testiranje urađeno "greškom".

Kina je 11. januara započela sa analnim testiranjem. A, kako njihovi stručnjaci navode, ovakva vrsta testiranja će pre registrovati infekciju od uzorkovanja iz nosa ili usta. Ipak, ovakva vrsta. testiranja preporučuje se samo određenim ljudima, poput onih koji moraju u karantin

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    25. februar 2021 | 19:35

    Zavuces mu u guzu, pa izvini🤣🤣

  • dg

    25. februar 2021 | 19:37

    Da li se muškarci diplomate barem malo osjećaju gay posle ovog poduhvata.

  • Mimi

    25. februar 2021 | 20:33

    Kinezi carevi. Bravo! Evo ne mogu da prestanem da se smejem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA