Brazil se suočava sa tri puta zaraznijim sojem korone

Već beleže četvrtinu miliona smrtnih slučajeva

  • 5
Pacijent, doktor, medicinska sestra, bolnica, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Brazil se suočava sa novom fazom pandemije korona virusa sa mutiranim varijantama virusa koje su tri puta zaraznije, izjavio je ministar zdravlja Eduardo Pazuelo.

Pazuelo je rekao da je vlada distribuirala između 13 i 14 miliona doza vakcina i da planira da vakciniše polovinu od 210 miliona stanovnika u zemlji do sredine godine, prenosi Rojters.

Brazil, koji ima četvrtinu miliona smrtnih slučajeva, pregovara o kupovini svih vakcina koje može, a Kongres razmatra zakon koje će omogućiti vladi da kupuje injekcije od Fajzera i Džonson i Džonsonove kompanije Jansen, prenosi Tanjug.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zarko

    26. februar 2021 | 04:08

    Jel to svaka drzava proizvodi svoju verziju virusa?Covid-19 pro upgraded version.Jos malo pa ce i Crna gora imati svoj "soj".Je li cilj totalno unistenje naroda ili nesto slicno?Ne znam kako godinu dans u 21-om vijeku moze neki virus da vlada i ne znam kako malo buknu zarazeni pa padnu, kao da doprskavaju pa kad ne doprskavaju on pada?Nije mi jasno.

  • Sasa

    26. februar 2021 | 02:05

    Vauuuuuuuu,ma sta kazete? Kolumbija sa 4 puta,a Argentina sa 6 puta zaraznijim sojem virusa,od kojeg je umrlo manje od 1% zarazwnih,manje od obicnog gripa dok su milioni umrli sto ne.mogu da se lece od drugih prabih bolesti. Sreca pa su se neki vakcinisali jednom pa dobili koronu,o kuma mama primila i revakcinaciju i od danas pozitivna! Ne valjaju testovi,ne valjaju vakcine,a vi pisete bajke!!!!! Ko vama uopste vise i veruje? NIKO!!!!

  • Bgd

    26. februar 2021 | 00:58

    Izgleda da Bilu nisu problem pluca planete Amazonija vec mnogoljudnost u Brazilu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA