Južna Koreja počela sa vakcinacijom protiv korona virusa

Južna Koreja je tokom jučerašnjeg dana prijavila 406 novih infekcija

  • 2
AstraZeneca AstraZeneka vakcina koronavirus Foto: Tanjug/AP

Južna Koreja je počela danas svoju kampanju imunizacije protiv kovid-19, a prve vakcine dobiće korisnici i radnici u oko 200 staračkih domova i zdravstveni radnici u crvenim zonama kovid bolnica.

Planom vakcinacije u Južnoj Koreji predviđeno je da prve doze vakcine AstraZeneke danas dobiju radnici domova za stare i neki korisnici u ovim ustanovama širom zemlje, a u subotu vlasti planiraju da sa 117.000 doza vakcine Fajzer/Biontek, isporučenih putem Kovaksa, započnu imunizaciju oko 55.000 zdravstvenih radnika u crvenim zonama kovid bolnica, prenosi Rojters, piše Tanjug.

Agencija navodi da uprkos pojedinim žalbama na spor početak kampanje i rasprava o efikasnosti vakcine AstraZeneka za starije osobe vladina istraživanja u Južnoj Koreji pokazuju veliko interesovanje stanovništva za vakcinisanje.

Premijer Čung Sju Kjun saopštio je da će epidemiološke mere u zemlji biti produžene na još dve nedelje, između ostalog i pravila kojim se zabranjuju privatna okupljanja više od četiri osobe, kako bi se smanjio broj novih zaražavanja.

Južna Koreja je tokom jučerašnjeg dana prijavila 406 novih infekcija, a od početka pandemije u zemlji je registrovano ukupno 88.922 obolelih i 1.585 smrtnih slučajeva povezanih sa Kovid 19, prenosi Rojters.

Video: Vučić: U martu očekujem drastičan pad brojeva zaraženih, kao u Britaniji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pero

    26. februar 2021 | 07:36

    Samo nam je ova bitna informacija nedostajala. Da nije Srbija donator

  • Pih

    26. februar 2021 | 07:28

    Zabole me za Južnu Koreju, mene interesuje kada će biti za mene vakcine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA