≫ 

Tramp u svojoj "ratnoj sobi" u Floridi kuje planove da se "osveti"?

Prema rečima sagovornika, on se nada da će dokazati kritičarima i njegovim simpatizerima da je i dalje "najefikasniji lutkar među Republikancima"

  • 1
Donald Trump Tramp Donald Tramp i njegova supruga Melanija, Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp, prema tvrdnji tamošnjih medija, sedi u svojoj "ratnoj sobi" u Floridi i planira povratak na političku scenu, ali i "osvetu".

Kako ističe CNN, on često igra golf, a posle završene partije se vraća u njegovu rezidenciju Mar-a-Lago, gde se povlači u svoje odaje, odvojen od supruge i "kuje planove koje se tiču njegovih budućih poteza". Ova TV mreža, pozivajući se na nekoliko izvora bliskih Trampu koji su želeli da ostanu anonimni, otkrili su da je njegov cilj da se 2024. godine kandiduje za predsednika SAD.

Prema rečima sagovornika, on se nada da će dokazati kritičarima i njegovim simpatizerima da je i dalje "najefikasniji lutkar među Republikancima", a mediji ocenjuju da je vrlo verovatno da će sve podsetiti na to kada se ovog vikenda pojavi na Konferenciji za konzervativne političke akcije (CPAC).

CNN navodi da je njegov kratkoročni cilj da posmatra sina Donalda Trampa Mlađeg kako se u njegovo ime obraća lojalistima i simpatizerima širom zemlje u sklopu izbora za Senat 2022. godine.

- Kada se stvari "zahuktaju" u 2022. godini, očekujte da će Donald Tramp Mlađi da bude jako aktivan tokom kampanje - kaže za CNN osoba koja radi sa njim.

Trampov uticaj na izbore je prema oceni američkih medija sve jasniji iz dana u dan. Nekadašnji senator Dejvid Perdju je u utorak objavio da neće pokrenuti kampanju, iako je već nedavno podneo papire da će to da uradi.

Kako navodi CNN, ova odluka je došla posle njegove nedavne posete Palm Biču, gde je igrao golf sa nekadašnjim prvim čovekom Amerike, otkrio je izvor upoznat sa rasporedom republikanca iz Džordžije.

Romni o Trampovom uticaju

Takođe, treba napomenuti da je republikanac Mit Romni, koji je u često kritikovao Trampa, nedavno rekao da će lako osvojiti nominaciju Republikanske stranke za predsednika SAD, ukoliko se ponovo bude kandidovao za ulazak u Belu kuću 2024. godine.

Romni je u onlajn intervjuu za Njujork tajms rekao da je uveren da će Tramp imati ulogu u Republikanskoj stranci u narednim godinama i dodao da bivši predsednik SAD ima "daleko najveći glas i veliki uticaj" u partiji.

- Ne znam da li će se kandidovati 2024. ili ne. Ali ako to učini, prilično sam siguran da će dobiti nominaciju - naveo je Romni.

Video: Kraj jedne ere: Najkontroverzniji predsednik SAD-a i njegova supruga napustili Belu kuću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA