≫ 

Na TV-u glumila ožalošćenu ženu, pa otkriveno da je u vezi sa osumnjičenim za ubistvo njenog muža?

- Ako me budu pitali u vezi tebe, ti si stari prijatelj koji prolazi kroz razvod. Bitno je da ti i ja imamo ista objašnjenja. Ovo razmišljam u slučaju da izvuku telefonske razgovore i poruke i pitaju nas - navodno je Dženifer napisala u poruci osumnjičenom za ubistvo

  • 0
Dženifer Fejt, Ubistvo, Teksas

Foto: Printscreen/Youtube/ WFAA

Supruga funkcionera američke aviokompanije American Airlines, Džejmsa Fejta, koji je ubijen u Teksasu, na televiziji je navodno glumila ožalošćenu ženu pošto je policija u međuvremenu otkrila sumnju da je bila u "emotivnoj vezi" sa osumnjičenim za ubistvo njenog supruga, javljaju mediji.

Kako javlja "New York Post", Dženifer Lin Fejt (48) optužena je u sredu za ometanje istrage u vezi sa ubistvom koje se dogodilo u oktobru 2020. godine, saopštilo je ministarstvo pravde. Naime, federalni tužioci terete Dženifer da je komunicirala sa osumnjičenim za ubistvo, koji je inače njena ljubav iz srednje škole, kao i da ga je terala da se otarasi dokaza.

U isto vreme, imala je nastupe u javnosti u kojima je apelovala na građane da se obrate policiji ukoliko imaju neke informacije u vezi sa smrću njenog supruga, javljaju američki mediji.

14.363 poziva i poruka

 

Njen suprug Džejms, koji je bio direktor za IT pri aviokompaniji, ubijen je u trenutku kada je bračni par izašao ujutru da prošeta njihovog psa.

- Čula sam kako neko trči iza mene, okrenula sam se i odjednom je neko počeo da puca na njega. Nadam se da će jednog dana ta osoba da shvati težinu onoga šta je uradila. Upravo smo izgubili oslonac naše porodice. Ovo je užasno - kazala je u decembru prošle godine Dženifer za lokalnu tv mrežu NBCDFW.

Inspektori su 11. januara uhapsili Darina Rubena Lopeza (48) iz Tenesija i optužili ga za ubistvo Fejta. Kako prenose američki mediji, u nalogu za hapšenje navodi se da su Dženifer i Darin bili u vezi tokom srednje škole i koledža. Nadležni su saopštili da je Lopet došao iz Tenesija u Dalas i čekao da par izađe iz kuće, a onda je navodno sasuo sedam metaka u žrtvu i pobegao sa lica mesta.

Policija je otkrila da su Darin i Dženifer u periodu od 30. septembra do 30. oktobra prošle godine razmenili 14.363 poziva i poruka. Supruga ubijenog Džejmsa navodno je u januaru tokom saslušanja priznala da je komunicirala sa Lopezom, ali je porekla da su njih dvoje bili u intimnoj vezi.

"Ako me pitaju za tebe, ti si stari prijatelj"

 

Inspektori su međutim zaplenili Lopezov telefon posle hapšenja i otkrili da je "par bio u intimnoj vezi", tvrde tužioci. U porukama je otkriveno kako je Dženifer informisala dečka o njenom nastojanju da naplati Džejmsovo životno osiguranje, te da mu je navodno govorila šta da kaže policiji ukoliko ga bude saslušavala.

- Ako me budu pitali u vezi tebe, ti si stari prijatelj koji prolazi kroz razvod. Bitno je da ti i ja imamo ista objašnjenja. Ovo razmišljam u slučaju da izvuku telefonske razgovore i poruke i pitaju nas - navodno je ona napisala u poruci, stoji u sudskim dokumentima.

Takođe je navodno rekla da se Lopez otarasi znaka sa njegovog vozila, identičnom onome koji je video svedok na kamionetu navodnog ubice. Vlasti su rekle da je Dženifer obrisala podatke u telefonu, ali su oni ipak uspeli da povrate neke poruke koje je poslala Lopezu.

Dženifer je uhapšena u sredu, a trebalo bi danas da se pojavi pred sudom.

- Iako je javno tvrdila da "očajnički želi odgovore", Dženifer Fejt je komunicirala sa osumnjičenim za ubistvo, govorila mu da uništi dokaze i pokušala je da obriše inkriminirajuće dokaze o komunikaciji njih dvoje sa njenog telefona - saopštio je američki tužilac Prerak Šah.

Njen advokat Tobi Šuk istakao je za lokalne medije da ne može da komentariše hapšenje klijenta i dodao da je Dženifer nevina i da sarađuje sa vlastima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA