≫ 

Novi detalji hapšenja El Čapove zene: Nekadašnja misica se namerno predala Amerikancima?

Ema Koronel Aispuro ima američko i meksičko državljanstvo, a optužbe za trgovinu drogom odnose se na period od 2014. do ekstradicije njenog supruga u SAD u januaru 2017. godine

  • 0
Emma Coronel  Ema Koronel supruga El Čapa Foto: Tanjug/AP

Supruga poznatog narko-bosa El Čapa Guzmana, koja je u ponedeljak uhapšena u Sjedinjenim Američkim Državama, navodno se namerno predala vlastima kako bi "otkucala" kartel Sinaola, javljaju svetski mediji.

Kako prenosi "Vice", Ema Koronel Aispuro (31), inače nekadašnja misica kada je bila tinejdžerka, lišena je slobode zbog optužbe da se bavila trgovinom droge, a izvor ovog portala tvrdi da je ona bila spremna da se suoči sa optužbama pošto je sletela u Vašington.

Sagovornici ovog medija, koji su tražili da ostanu anonimni, smatraju da bi Emina predaja mogla da bude signal dogovora o saradnji, te postoji mogućnost da će odati neke informacije vlastima kako bi pomogla sebi i svom slučaju, prenosi "Daily Mail".

Ema Koronel Aispuro ima američko i meksičko državljanstvo, a optužbe za trgovinu drogom odnose se na period od 2014. do ekstradicije njenog supruga u SAD u januaru 2017. godine.

Ona je takođe optužena je i da je pomagala Guzmanu (63) u njegovom famoznom bekstvu iz zatvora 11. jula 2015. godine kroz tunel iskopan ispod pritvora Altiplano u Meksiku.

Nakon što je El Čapo ponovo uhapšen u januaru 2016. godine u Meksiku, Koronel je navodno planirala njegovo novo bekstvo iz zatvora, pre nego što je u januaru 2017. isporučen SAD.

- Nije bila distributer, nije prala novac, niti se bavila logistikom. Ali je radila stvari koje je on naredio, poput prosleđivanja poruka - rekao je Majk Vigi, bivši agent američke Administracije za suzbijanje narkotika.

Rodila El Čapu ćerkice

Koronel je rođena u Kaliforniji, a trgovina drogom je bila "porodični biznis". Naime, njen otac Ines Koronel Bareras bio je poručnik u kartelu Sinaloa, kao i njen brat Omar. FBI je 2011. godine prisluškivao razgovore Guzmana, a on je o poslu razgovarao sa tastom koji se zove Ines. Ines i Omar su uhapšeni u aprilu 2013.

Ema se udala za Guzmana 2007. godine i rodila mu bliznakinje 2011.  godine. Kako navode mediji, devojčice su rođene u bolnici u Kaliforniji, a na izvodima iz matične knjige rođenih ime oca je ostalo prazno.

Video: Policajac koji je uhapsio El Čapovog sina izrešetan sa 150 metaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA