"Kašogi zabrana": Onemogućen ulazak u SAD za 76 osoba iz Saudijske Arabije

Zabrana Stejt departmenta odnosi se na pojedince koji su radeći za strane vlade direktno umešani u ozbiljne kontradisidentne aktivnosti

  • 1
jamal khashoggi džamal kašogi

Foto: Tanjug/AP

SAD su danas zabranile ulazak za 76 osoba iz Saudijske Arabije, uz poruku da neće biti tolerantni prema pojedincima koji su pretili ili napadali aktiviste, disidente i novinare, rekao je američki državni sekretar Entoni Blinken, a preneo Rojters.

Blinken je rekao da se zabrana Stejt departmenta koja je nazvana "Kašogi zabranom" odnosi na pojedince koji su radeći za strane vlade direktno umešani u ozbiljne kontradisidentne aktivnosti, rekao je Blinken nedugo nakon što je CIA objavila da se vlada Saudijske Arabije povezuje sa ubistvom novinara Vašington posta Dzamala Kašogija.

Kašogi je ubijen u konzulatu Saudijske Arabije 2018. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zac

    26. februar 2021 | 22:05

    A isti ti Amerikanci su srucili bonbe na nasu televiziju i usmrtili koliko novinara i radnika kome oni odgovaraju,nikome,ceo svet cuti, demokracija,koja demokracija, jaceg!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA