Bajden obišao Teksas nakon brutalne zimske oluje: Razgovarao sa građanima i obećao pomoć

Lokalni zvaničnici su detaljno upoznali predsednika sa situacijom nakon ledene oluje

  • 1
Džo Bajden Teksas Foto: Tanjug/AP

Predsednik SAD Džo Bajden obišao je Teksas i od građana čuo iz prve ruke detalje o brutalnoj zimskoj oluji koju su preživeli u februaru, obećavši da će biti uz njih i pomoći da se oporave.

U izveštaju agencije AP navodi se da su lokalni zvaničnici detaljno upoznali predsednika sa situacijom nakon ledene oluje, a on je njima i lokalnim službama zahvalio na "bogovski obavljenom poslu".

Bajden je obećao da će država pružiti pomoć ne samo za oporavak Teksasa i Teksašana od nezapamćene ledene oluje, već će obezbediti pomoć za javno zdravstvo te savezne države i ekonomski oporavak od posledica epidemije korona virusa.

- Kada kriza pogodi neku od naših država, kao što je ove godine pogodila Teksas, to ne zaboli demokrate ili republikance, već građane Amerike. Naš posao je da pomognemo svakom kome je pomoć potrebna - istakao je predsednik Bajden.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gotti

    27. februar 2021 | 08:25

    Cisto da uputim par ljudi koji ne znaju nista o ovome. Texas je hteo da se odcepi,poslali im vestacki sneg koji vatra ne moze da otopi,ugasili im struju da ih smire i objasne ko je glavni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA