Još jedna žrtva na protestima u Mjanmaru: Policija intervenisala protiv demonstranata, ubijena žena

Do sada je ubijeno najmanje troje ljudi

  • 0
Mjanmar protesti demonstracije

Foto: Tanjug/AP

Policija je i danas intervenisala protiv demonstranata na ulicama brojnih gradova Mjanmara, a jedna žena je smrtno stradala u gradu Monvaja, objavili su lokalni mediji nakon što je izaslanik UN u toj zemlji pozvao svetsku organizaciju da primeni "sva neophodna sredstva" i zaustavi vojnu huntu koja je 1. februara izvršila puč.

Istovremeno raste neizvesnost o sudbini premijerke Aung San Su Ći, koja je uhapšena i, prema saznanijima medija, držana najpre u kućnom pritvoru, a potom, prošle nedelje premeštena na nepoznatu lokaciju, prenosi Rojters.

U izveštajima se navodi da je tokom današnjih protesta uhapšeno i nekoliko novinara, kao i da je policija ispaljivala hice iz vatrenog oružja u vazduh, koristila vodene topove i suzavac protiv demonstranata.

Među uhapšenima u Mandalaji je jedan od dvojice muslimana članova Nacionalne demokratske lige.

Lider hunte general Min Aung Mlajng je izjavio da vlasti koriste minimalnu silu da razbiju demonstracije, iako je do sada ubijeno najmanje troje ljudi.

Video: Vanredno stanje u Mjanmaru: Vojska saopštila je da je preuzela vlast u toj zemlji

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA