Neverovatan prizor na nebu u Argentini: Najezda komaraca formirala "tornado"

Ova pijavica uzrok je najezde komaraca koji u poslednje vreme "terorišu" regiju Buenos Ajres

  • 0
Komarci Argentina najezda

Printskrin: Youtube/ Alpha

Snimak iz Argentine na kojem se vidi kako je gomila komaraca formirala "tornado" postao je viralan na društvenim mrežama, dok je građane uhvatila panika.

Na snimku se čuje šokirani mociklista koji govori: "Ovo postaje sve veće i veće, nikad nisam video nešto ovako slično". Ova pijavica uzrok je najezde komaraca koji u poslednje vreme "terorišu" regiju Buenos Ajres u Argentini.

Huan Hose Garcia, istraživač iz Centra za parazitološke i vektorske studije (CEPAVE) rekao je lokalnim medijima da su obilne kiše uzrokovale poplave te su se napravile velike lokve stajaće vode u kojima ženke komaraca polažu jaja.

Dodao je da to često rezultira ogromnim brojem insekata koji "napadaju gradove".

Uprkos ogromnom broju insekata, Garcia je rekao da oni ne predstavljaju pretnju ljudima, ali imaju potencijal da ometaju poljoprivredne aktivnosti.

S obzirom na to, rekao je da za sad nije potrebno preduzimati nikakve radnje za rešavanje velikog broja insekata, već bi ljudi trebalo samo da paze sledećih 15 dana. Nakon tog vremenskog razdoblja, insekti bi trebalo da počnu da odumiru.

Uprkos njegovim savetima, mnogi su meštani pozvali vlasti da reše problem "letećih štetočina", prenosi 24sata.hr.

Uprava za zoonozu opštine Pinamar odgovorila je na zahteve, tvrdeći da bi fumigacija bila nedelotvorna, jer bi ubila samo mali deo populacije komaraca na tom području.

Portparol Uprave rekao je kako fumigacija sa sobom nosi rizik od unošenja otrovnih hemikalija u prehrambeni lanac te da se ona radi samo u ekstremnim slučajevima kada postoji stvarna pretnja opštem zdravlju.

Meštani se savetuju da koriste sredstvo protiv insekata, da osiguraju da im prozori imaju kvalitetne mreže protiv komaraca te da bazene (ili druge izvore vode) drže pokrivenima sve dok se ne koriste.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA