≫ 

"Vakcinišite Mateovu majku, ja sam imao dug život": Starac nudi svoju vakcinu mami bolesnog mladića

Deka (91) je pročitao apel roditelja bolesnog mladića koji su tražili da se i roditelji hendikepirane dece stave u prioritetnu grupu da bi zaštitili svoje dete

  • 1
Vakcina koronavirus Foto: Tanjug/AP

Vremešni Italijan, 91. godišnjak iz Karare, "svoju vakcinu" protiv korona virusa ponudio je majci 22. godišnjeg Matea, mladića koji pati od teškog oblika invaliditeta, piše agencija Ansa o nesvakidašnjem velikodušnom gestu čoveka, koji u devetoj deceniji spada u prioritetnu grupu osoba koje trebaju da se vakcinišu pre drugih.

Kako navodi agencija, 91. godišnji Ðovani je u lokalnim novinama “La Nacione” pročitao apel roditelja bolesnog mladića koji su tražili od regije Toskana da se i roditelji hendikepirane dece stave u prioritetnu grupu da bi zaštitili svoje dete.

- Vakcinišite Mateovu majku, njoj je potrebnije, ne sme rizikovati da donese zarazu kući. Ja sam imao dug život, imam veliku porodicu - ovim rečima je vremešni Italijan objasnio svoju ponudu.

Međutim, kako pišu novine, sprovesti u delo ovu ponudu nije jednostavno, jer bi to bi predstavljalo presedan, ali bi isto tako predstavljalo rizik za zdravlje i život starca, a tu odluku i rizik niko ne želi da preuzme na sebe.

U Italiji je do sada, od 62 miliona stanovnika, protiv kovida-19 vakcinisano 2,8 miliona, što je tek 4,75 odsto populacije.

Sada se vakcinišu oni koji spadaju u prioritetnu grupu, a to su osobe preko 80 godina starosti, zdravstveno osoblje i zaposleni u školama.

Video: U Srbiju stiglo još 50.000 doza ruske Sputnjik V vakcine

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA