Afera silovanja maloletnika trese Grčku: Portparol vlade podneo ostavku iz "porodičnih razloga"

Desničarska vlada je na meti kritika opozicije i medija koji optužuji vlasti da žele da zataškaju slučaj smenjenog direktora grčkog Narodnog pozorišta Dimitris Linjadis, koga je imenovala vlada

  • 0
Christos Tarantilis

Printskrin: Youtube/Delphi Economic Forum

Portparol grčke vlade Kristos Tarantilis podneo je danas ostavku pozivajući se na "porodične razloge", dok su vlasti na meti kritike zbog afera o silovanju maloletnika.

Tarantilis (57) je u pismu upućenom premijeru Kirijakosu Micotakisu naveo da iz porodičnih razloga ne može više da bude portparol vlade, ali da će ostati poslanik vladajuće konzervativne Nove demokratije.

Tarantilis je portparol postao pre manje od dva meseca, početkom januara tokom kozmetičke rekonstrukcije Vlade, a na tom mestu će ga naslediti Aristotelija Peloni, njegova dosadašnja zamenica.

Desničarska vlada je na meti kritika opozicije i medija koji optužuji vlasti da žele da zataškaju slučaj smenjenog direktora grčkog Narodnog pozorišta Dimitris Linjadis, koga je imenovala vlada.

On je u pritvoru, optužen za dva silovanja maloletnika.

Levičarska opozicija i mediji zahtevaju ostavku ministarke kulture Line Mendoni koja je imenovala Linjatisa za direktora pozorišta.

U Grčkoj se poslednja dva meseca povećava broj prijava i istraga slučajeva seksualng zlostavljanja u oblasti sporta i kulture.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA