≫ 

Nova optužnica protiv svrgnute premijerke Mjanmara: Prvi put viđena od puča, vidno je smršala

Prvobitno je optužena da je ilegalno uvezla šest voki-tokija, a kasnije je prema mišljenju tužilaštva prekršila zakone koji se tiču restriktivnih mera u vreme pandemije kovida

  • 2
Myanmar Mjanmar vojni puč Aung San Su Ći Foto: Tanjug/AP

Sud u Mjanmaru je danas podigao još jednu optužnicu protiv svrgnute premijerke Aung San Su Ći, saopštio je njen advokat Min Min Soe za Rojters, a prenosi Tanjug. 

Su Ći je izgledala zdravo kada je saslušala optužnicu putem video linka, iako je evidentno da je izgubila nekoliko kilograma, dodao je Rojters.

Liderka Nacionalne lige za demokratiju (NLD) nije viđena u javnosti otkako je njena vlada nasilno uklonjena s vlasti u vojnom puču 1. februara i od tada je u zatvoru.

Prvobitno je optužena da je ilegalno uvezla šest voki-tokija, a kasnije je prema mišljenju tužilaštva prekršila zakone koji se tiču restriktivnih mera u vreme pandemije kovida.

Danas je na listu dodata i optužnica prema kojoj Su Chi širi informacije u javnosti koje mogu da izazovu strah i uzbunu, kao i da narušava javni mir, dodao je advokat.

Sledeće saslušanje će biti 15. marta.

Video: Vanredno stanje u Mjanmaru: Vojska saopštila je da je preuzela vlast u toj zemlji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dik

    1. mart 2021 | 09:55

    .... i ceo svet gleda kako vojna hunta ubija i hapsi građane ali nema načina da to spreči, gde je međunarodno pravo i čemu sve to !?

  • pero

    1. mart 2021 | 10:53

    Diktatura izgleda da kopiraju Putina Lukasenka i Bucka.Sledin im propast

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA