Haos u Jermeniji: Protivnici Pašinjana upali u zgradu vlade

Pašinjan se suočio sa novim talasom protesta nakon što je izjavio da su ruski raketni sistemi Iskander koji su isporučeni Jermeniji neispravni

  • 0
Nikol Pashinian, Nikol Pašinjan

Foto: Tanjug/AP

Protivnici jermenskog premijera Nikola Pašinjana upali su u zgradu vlade u centru Jerevana, u kojoj se nalazi nekoliko ministarstava, javio je dopisnik agencije RIA Novosti.

Opozicionari su održali skup u holu zgrade u prizemlju, pozivajući zaposlene da ne učestvuju na skupu pristalica Pašinjana.

Oni su uzvikivali parole sa zahtevom da Pašinjan podnese ostavku, a potom su napustili zgradu.

- Završavamo našu akciju. Cilj nam je bio da pokažemo da možemo da uđemo u bilo koje ministarstvo - rekao je jedan od učesnika.

Pašinjan se suočio sa novim talasom protesta nakon što je izjavio da su ruski raketni sistemi Iskander koji su isporučeni Jermeniji neispravni.

 

Prema izveštajima medija, zamenik načelnika Generalštaba Jermenije ismejao je premijera zbog te izjave, zbog čega ga je Pašinjan smenio. Premijer je pripremio ukaz i o smeni načelnika Generalštaba.

Jermenske oružane snage su u odgovoru zatražile njegovu ostavku, što je on okarakterisao kao pokušaj puča i pozvao svoje pristalice da izađu na ulice.

U međuvremenu, opozicija je podigla barikade i postavila šatore u blizini parlamenta.

Protivnici Pašinjana, međutim, ne žele da pregovaraju s vlastima i zahtevaju ostavku premijera.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA