Skandal u Ukrajini: Vakcine protiv korone bačene, jer lekari nisu došli da ih daju ljudima

- Važno je da razumemo zašto lekari odbijaju da se vakcinišu - izjavio je Oleksandr Kornijenko

  • 4
Vakcina koronavirus Foto: Tanjug/AP

U nekim ukrajinskim medicinskim ustanovama bačen je jedan broj neiskorišćenih vakcina protiv korona virusa, jer se neki lekari nisu pojavili na svojim ugovorenim terminima za vakcinisanje, saopštili su danas poslanici ukrajinske vladajuće stranke.

U Ukrajini je tek počela vakcinacija 41 miliona stanovnika protiv COVID-19, jer je prva pošiljka od 500.000 doza AstraZenekine vakcine stigla prošle nedelje, ali ta zemlja je suočena i sa značajnim skepticizmom građana prema vakcini, prenosi Reuters.

Vlada Ukrajine je kao prioritet odredila vakcinaciju medicinskih radnika na prvoj liniji fronta protiv korone, a statistika pokazuju da 47 odsto Ukrajinaca ne želi da se vakciniše.

- Važno je da razumemo zašto lekari odbijaju da se vakcinišu - izjavio je Oleksandr Kornijenko, čelni čovek stranke Sluga naroda predsednika Volodimira Zelenskog na sastanku koji je prenosila televizija.

Predsednik parlamentarnog odbora za zdravstvo Mihajlo Raduckij ocenio je da je situacija vrlo loša, prenosi Tanjug.

- Nema druge opcije. Kada neko ne dođe na svoj ugovoreni termin za vakcinisanje, bočica sa vakcinom može da se čuva otvorena samo dva do tri sata, nakon čega se mora baciti -  rekao je Raduckij.

Do 28. februara ukupno je administrirana 3.141 doza vakcine uključujući 90 doza u posljednja 24 sata, pokazuju podaci ukrajinskog ministarstva zdravlja.

Video: U Britaniju stigle vakcine: Kamionima ih razvoze na 70 mesta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GOX

    1. mart 2021 | 19:03

    TO SU DOKTORI NECE DA DAJU NESTO STO NI SAMI NE ZNAJU STA JE

  • haj

    1. mart 2021 | 18:57

    Svaka čast tosu lekari neče da ubijaju svoj narod a ne ko u srbiju sve vakcine koje su proizvedene se testiraju u srbiju zato hi neče niko sad hi srbija poklajnja makedoniji bosni crnoj gori svako može da nabavi te vakcine kad su bez platno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA