≫ 

20 godina "bežali" od policije: Bili aktivni na Instagramu, skrivali se na neočekivanom mestu

- Oni imaju Instagram, organizuju događaje u hotelu i reklamiraju ih. Oni su javne ličnosti i bili su tamo dugo vremena - kazao je branilac bračnog para

  • 0
Leandro Silva Troesch ,Shirley da Silva Figueiredo Širli i Leandro osuđeni su za kidnapovanje žene, Foto: Facebook

Bračni par iz Brazila, koji je bio u bekstvu 20 godina pošto su osuđeni za kidnapovanje, pronađeni su u luksuznom odmaralištu i to samo 100 kilometara od mesta gde su prvobitno počinili zločin, javljaju svetski mediji.

Leandro Silva Troše i Širli da Silva Figerido uspevali su još od 2001. godine da izmačinju vlastima, pošto su tada osuđeni za kidnapovanje žene u Brazilu i tražili su novac da bi je pustili na slobodu. Leandro je zbog tog zločina osuđen na 14 godina zatvora, a Širli na devet.

Kako navodi portal "News.com.au", muž i žena bili su 20 godina u bekstvu od vlasti, ali su dolijali konačno 19. februara, kada su uhapšeni na njihovom imanju na idiličnoj lokaciji kraj okeana. Prema pisanju lokalnih medija, oni su iznajmljivali dve luksuzne kuće na plaži Garsez, severoistično od prestonice Brazilije, prenosi Yahoo News.

Ono što je neverovatno jeste da se i nisu nešto posebno krili od vlasti, kuće su iznajmljivali poznatim ličnostima, a tamo su organizovani nastupi slavnih muzičara, javljaju tamošnji mediji. Njihove nekretnine "Paraiso Perdido" i "Pousada Aconchego das Aguas" imale su naloge na Instagramu sa blizu 90.000 pratilaca, a par se često pojavljivao na fotografijama tih odmarališta.

Prema pisanju medija, vlasti nisu imale pojma da se par krije sve vreme tamo. Njihov advokat Abdon Abade kazao je da se oni nisu skrivali od hapšenja, već da ih policija nije tražila do sada.

- Oni imaju Instagram, organizuju događaje u hotelu i reklamiraju ih. Oni su javne ličnosti i bili su tamo dugo vremena - kazao je branilac bračnog para.

Leandro i Širli su zajedno sa tri saučesnika osuđeni 2001. godine za kidnapovanje žene u Salvadoru, i tražili su otkup od 8.000 dolara.

Oni su prebačeni u zatvor u Salvadoru, gde će odslužiti kazne.

Video: Pljačkaši uleteli u restoran i krenuli da pucaju: Trudnica zgrabila svoje četvorogodišenje dete

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA