Amerikanci već ove nedelje uvode sankcije Rusima zbog trovanja Navaljnog?

Bajden se takođe založio za oštriji odnos prema Rusiji i najavio da Vašington više neće "okretati glavu" pred agresivnim akcijama Kremlja

  • 5
Alexei Navalny, Aleksej Navaljni

Foto: Tanjug/AP

Očekuje se da će SAD još ove nedelje uvesti sankcije Rusima koji su povezani sa trovanjem opozicionara Alekseja Navaljnog.

U izveštaju se navodi da su tri izvora danas potvrdila ovu informaciju, ali su odbili da identifikuju o kojim je državljanima Rusije reč, javlja Reuters.

Stejt department nije kometarisao najavu uvođenja sankcija, a jedan visoki ekspert UN za ljudska prava ocenio je danas da je bivši predsednik SAD Donald Tramp odgovoran jer nije učinio ništa da kazni Ruse koji su odgovorni za pokušaj likvidacije Alekseja Navaljnog, prenosi Tanjug.

Predsednik SAD Džozef Bajden ocenio je prošlog meseca da je hapšenje Navaljnog nakon povratka sa lečenja u Nemačkoj "politički motivisano" i zatražio je da on bude pušten na slobodu.

Bajden se takođe založio za oštriji odnos prema Rusiji i najavio da Vašington više neće "okretati glavu" pred agresivnim akcijama Kremlja.

Video: Prve Bajdenove reči kao novog predsednika Amerike: Pobedila je demokratija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vita

    2. mart 2021 | 01:40

    A ovi ce se mnogo potresti posto i tako njihov narod bojkutuje sve njihovo 😃

  • Navaljni nemacki placenik

    2. mart 2021 | 06:40

    Kakve sankcije sta njima od fasista treba.

  • navaljni srpski brat

    1. mart 2021 | 23:10

    Bajdena ne volim ali sto se tice ovog Diktatora je sto posto u upravu.Sankcije njegovim funkcionerima a ne nasem bratskom ruskom narodu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA