Ubila devojčicu (9) pokušavajući da "istera đavola" iz nje: Majka sve gledala

Maloj Fatimi nije bilo spasa

  • 0
Hapšenje, žena devojka, lisice na rukama Foto: Shutterstock

Fatima Rizka (9) iz Šri Lanke preminula je prošle nedelje od povreda koje joj je nanela žena pokušavajući da "istera đavola iz nje". Policija je privela osumnjičenu, kao i majku devojčice, koja je navodno gledala postupak egzorcizma.

Veruje se da je upravo majka odvela devojčicu kod egzorciste, jer je verovala da su njeno dete zaposeli demoni.

Neimenovana žena je, kako prenose svetski mediji, prvo dete polila uljem, a potom je počela da je udara štapom, tvrdeći da je to jedini način da "najuri demona".

- Devojčicu su kod vračare odveli roditelji. Sve se događalo proteklog vikenda u selu Migahavate, koje se nalazi u blizini prestonice. Komšije su čule krike devojčice i pokušali su da je spasu, nažalost prekasno - rekao je portparol tamošnje policije.

Devojčica je od batina izgubila svest, a po dolasku u bolnicu lekari ništa nisu mogli da učine. Devojčica je ubrzo preminula.

- Nedugo po dolasku u bolnicu devojčica je proglašena mrtvom - saopštili su iz policije.

Majka i vračara nalaze se u pritvoru, a pred sudijom bi trebalo da se pojave 12. marta.

- Osumnjičena je i od ranije poznata organima reda, jer je i pre vršila ovakve rituale. Sada se proverava da li je još neko smrtno stradao - saopštili su u policiji.

Nažalost, mnogi stanovnici Šri Lanke i dalje veruju u magiju i neretko traže pomoć nadrilekara i vračara da bi rešili svoje probleme.

Nedavno je i ministarka zdravlja ove države javno pila sirup koji je napravio "božiji čovek", tvrdeći da će joj sirup obezbediti doživotni imunitet protiv korona virusa.

Na kraju je završila na intenzivnoj nezi usled posledica izazvanih kovidom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA