≫ 

Čudan poziv se širi Austrijom: Zovu ljude da masovno uđu u markete i skinu maske

Prema pisanju austrijskih medija, o celom slučaju informisana je i policija

  • 23
Austria Vienna Attack, Beč Austrija napad sinagoga mesto zločina

Ilustracija, Foto: Tanjug/AP

Mediji u Austriji pišu o akciji na društvenim mrežama u kojoj se pozivaju građani koji ne veruju u pandemiju korona virusa da u petak, 5. marta, uđu u radnje širom te zemlje i bace maske.

- Budite bez maske u odeljku gde su voće i povrće u određeno vreme, bilo da dođete tamo bez maske ili da je skinete. Što više ljudi bude, to bolje. Prihvatite eventualno izbacivanje iz objekta, upozorenje ili žalbu i dođite sledeći put - navodi se u pozivu koji se širi društvenim mrežama, a prenosi “Heute”.

Kako navodi ovaj austrijski portal, uzbuđenje na internetu među ljudima povodom ovog poziva je veliko, a ovo je primetila i policija. Kako je rekao portparol ministarstva unutrašnjih poslova, organi reda znaju šta se sprema i istraga je u toku.

U međuvremenu, Kancelarija za zaštitu Ustava takođe je pokrenula istragu u vezi sa pozivom koji se širi društvenim mrežama.

“Heute” u tekstu naziva pristalice ove akcije kao “maskirane pobunjenike”, a prema nezvaničnim informacijama, pokretači i simpatizeri su navodno povezani sa anti-korona demonstrantima”. Austrijski portal ističe da, na osnovu informacija koje je otkrilo ministarstvo unutrašnjih poslova, moguće je da ekstremističke grupe stoje iza ovog poziva.

Nadležni ističu da će policija biti na tim mestima u određeno vreme kako je naznačeno u pozivu. Kako navode austrijski mediji, pripadnici organa reda neće “stražariti” ispred supermarketa sve vreme, ali će biti “na terenu i vršiti provere”, kaže portparol ministarstva unutrašnjih poslova Austrije.

Policija će pojačano slati patrole ka prodavnicama gde bude došlo do okupljanja “maskiranih pobunjenika”. “Heute” navodi da ćse se policajci upustiti “u dijalog sa okupljenima”. Međutim, ukoliko učesnici ovog poziva ne budu sarađivali, “sankcije će biti preduzete”, rečeno je tom austrijskom portalu.

Tamošnji mediji navode da će nadležne službe intervenisati u supermarketima ukoliko za to bude potrebe.

- Zaposleni u supermarketima takođe mogu da informišu policiju u slučaju da dođe do ovih prestupa - naveo je portparol ministarstva.

Video: Molitva u austrijskom selu koji ima strahovito ime: Sveta Korono, moli Boga za nas

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    2. mart 2021 | 21:51

    Kada bi cela evropa to uradila ,gotova bi bila ova izmišljena plandemija

  • уписао

    2. mart 2021 | 20:20

    Значи почело је!

  • Branko

    2. mart 2021 | 20:46

    To bre, šta se čekalo i do sad, skidaj bre te brnjice i živite slobodno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA