"Virus se širi ludačkom brzinom": Italija ponovo na udaru korone, kod Bolonje situacija kritična

U Bolonji, administrativnom centru regije, 900 novozaraženih je u poslednja 24 sata

  • 2
Italija, Milano, korona virus, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Samo u regiji Emilija-Romanja 2.375 pacijenata zaraženih kovidom-19 je na bolničkom lečenju, što je za 120 više nego predhodnih dana.

U Bolonji, administrativnom centru regije, 900 novozaraženih je u poslednja 24 sata, i grad rizikuje da bude proglašen kao crvena zona zbog velikog i bržog širenja engleske varijante virusa, piše list “Fanpejdž”.

Generalni direktor regionale zdravstvene ustanove Emilija-Romanja, Poalo Bordon, tvrdi da je situacija dramatična zbog, kako je izjavio, “ludačke brzine kojom se virus širi”.

- Tek treba da vidimo najgore. Jer ceo zdravstveni sistem regije škripi - tvrdi direktor Paolo Boredon,

On je okrivio građane koji, uprkos teškoj epidemiološkoj situaciji, ne prestaju da se okupljalju, naročito pred barovima i restoranima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan Bes

    3. mart 2021 | 16:10

    Koga briga? Zivot ide dalje, nikom lockdown nije pomogao, naprotiv, a vidim i vakcine khm deluju. Ok, idemo dalje. Sloboda je zivot.

  • Čika Jovo

    4. mart 2021 | 08:19

    Treba sva omladina i mladi da se zatvore. Nas stare malo pustiti na pijac i park da se tamo i da se družimo na daljinu onako po koju sa nogu. Mladi svuda se zavlače i smucaju niko ih ne kontroliše i pričaju sa više ljudi dnevno. Posebno ovi što se ljube. Prenose viruse i to ne samo koronu nego i karijes i urasle nokte i sve ostalo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA