≫ 

Najmanje osmoro izbodeno u Švedskoj: Sumnja se na teroristički napad

Do napada je došlo u švedskoj opštini Vetlanda

  • 16
Švedska, migranti, neredi, demonstracije, kuran Foto: Tanjug/AP

Najmanje osam osoba izbodeno je nožem u napadu koji se dogodio u švedskoj opštini Vetlanda, javljaju svetski mediji.

Kako prenosi "Sputnik", lokalni mediji tvrde da je prema prvim informacijama reč o navodnom terorističkom napadu.

Prema navodima medija, za napad je osumnjičen muškarac u 20-im godinama, koga su upucali upucala policajci tokom hapšenja, saopštila je portparolka policije Anđelika Israelson Silfver.

Ona je istakla da za sada nije poznat stepen njegovih povreda, ali je kazala da na njega motri policija u bolnici u kojoj je smešten.

Tokom akcije policije nekoliko delova u Vetlandi bili su blokirani, uključujući i područje oko železničke stanice. Železnički saobraćaj bio je inicijalno zaustavljen zbog incidenta, ali je obnovljen u smanjenom kapacitetu, javlja SVT.

Za sada ništa ne upućuje na to da je napadač imao saučesnike, a organi reda saopštili su da je situacija u tom delu švedske pod kontrolom.

Kako ističe SVT, policija je dobila dojavu o incidentu oko 15 sati po lokalnom vremenu, a građani su kazali da je nekoliko ljudi napadnuto sa sekirom.

Lokalni mediji navode da je policija prvobitno istraživala pokušaj ubistva, ali je zatim zločin preinačen u mogući teroristički napad.

Video: Krvav dan u Francuskoj: Muškarac nasrnuo na policiju uz povike Alahu akbar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nestor

    3. mart 2021 | 19:51

    Da se ovo desilo u Srbiji svi bi odmah počeli da pljuju državu i narod sa pričama o nemaštini i krizi, šta će sad ovi najpametniji da kažu za šveđane nije ovo prvi put kod njih imaju oni Brejvika koji je pobio onu decu na ostrvu, šta sad gospodo imate da kažete za jednu od najboljih zemalja u Evropi sa dobrim standardom odličnom socijalnom politikom itd... Ajmo pametnjakovići da vas čujem....

  • Brundo

    3. mart 2021 | 20:28

    A da nije mozda ilegalni migrant?

  • Antun pokatoliceni srbin

    3. mart 2021 | 20:27

    Oni nas bombardovali sad im teroristi vracaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA