Previranja u slovačkoj vladi zbog vakcina: Premijer zaobišao koaliciju i naručio "Sputnjik V"

Jedan od partnera u vladi stranka "Za ljude" zapretila je da će napustiti vladu zbog ovog

  • 0
Sputnjik V vakcina, korona virus

Foto: Profimedia/Anna Zaikova / East2West News

Slovačka vladajuća koalicija sačinjena od četiri partije upala je u krizu nakon što je premijer Igor Matovič zaobišao koalicione partnere i naručio ruske vakcine Sputnjik V protiv korona virusa.

Matovič je doneo takvu odluku uprkos zahtevima njegovih partnera da se ruska vakcina ne nabavlja, jer je nije odobrila Evropska agencija za lekove (EMA), javlja Reuters.

Slovačka je druga zemlja Evropske unije posle Mađarske koja je kupila rusku vakcinu, iako EMA tvrdi da ruski proizvođač nije podneo zahtev za registraciju, ali nudi vakcinu pojedinim članicama Evropske unije, prenosi Tanjug.

Jedan od partnera u vladi stranka "Za ljude" zapretila je da će napustiti vladu zbog ovoga, dok je Stranka Slobode i solidarnosti pozvala na rekonstrukciju vlade.

U međuvemenu, vojni avion je poslat u Moskvu za vikend da donese 200.000 doza Sputnjika V, što je prvi kontigent od naručenih dva miliona doza.

Video: Ovako izgleda proizvodnja vakcine protiv korone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA