Bajden produžio Rusiji sankcije još godinu dana zbog Krima

- Akcije i politika zbog kojih se uvode sankcije Rusiji nastavljaju da budu vanredna pretnja za američkubezbednost- navodi se u objašnjenju predsednika Bajdena

  • 9
Joe Biden, Džo Bajden

Foto: Tanjug/AP

Predsednik SAD Džo Bajden odlučio je da na godinu dana produži sankcije Rusiji zbog Krima i situacije u Ukrajini, objavljeno je danas u Federalnom registru.

Sankcije protiv Rusije uvela je Trampova administracija 20. septembra 2018, ali i pre toga adminsitracija 44. predsednika SAD Baraka Obame, prenosi Tanjug.

- Akcije i politika zbog kojih se uvode sankcije Rusiji nastavljaju da budu vanredna pretnja za američku nacionalnu bezbednost i spoljnu politiku SAD - navodi se u propratnom objašnjenju predsednika Bajdena, a kojim se na godinu dana produžavaju sankcije Rusiji.

Video: Bajden potpisao 15 ukaza i dve naredbe federalnim agencijama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • WILSON

    3. mart 2021 | 23:25

    Koga je briga za američke sankcije i pretnje....

  • Brk

    3. mart 2021 | 23:24

    Ovaj smrdi na zemlju...

  • slađa

    3. mart 2021 | 23:52

    Bajdenu zaista neko treba da kaže koliiko je Vladimir Vladimirovič Putin veliki državnik. Najveći u istoriji nakon II svetskog rata. Pravoslavni hrišćanin, patriota koji poštuje istorijski kontinuitet svoje zemlje. Čovek koji je uveo pojam Boga i brak muškarca i žene u Ustav Rusije, koji je i pod sankcijama uspeo u Rusiji sve da proizvede, savrhunskim naučnicima, tehnologijama, naoružanjem, beskrajnim prirodnim resursima koje voli i štiti od zagađenja ili uništavanja, sa vrhunskom zdravstvenom zaštitom za stanovništvo svoje zemlje, beskompromisni borac protiv terorizma, sajber terorizma, zaštitnik porodice, tradicionalnih životnih vrednosti, ne preti nikome, ali štiti svoje, ne dozvoljava eksploataciju stranih kompanija nad resursima svoje zemlje, odmeren i jasan u obraćanju, ali nepokolebljiv prema neprijateljima svog naroda i njegove budućnosti, nije religijski ili fanatik u bilo kom drugom neprimerenom smislu, politiku takođe vodi na tradicionalan način, mrzi korupciju i kažnjava krivce, doneo je mir u Siriji, smirio kretanje miliona migranata koji umalo nisu koštali Evropu i pogubnijih posledica, iako nije on taj ko je izazvao ratove i uništenje miliona ognjišta na severu Afrike i na Bliskom Istoku. Rusija je dovela do pada iIsamske države i neutralisanja terorista. On je ustrojio svoju zemlju za buduća vremena. Rusija je napravila čudo od vakcine. Poput nosača aviona. Gradi najsavremeniji tehnološki nadzor Oko gospodara. Ne za ljude, već za privredu i poljoprivredu. Car

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA