≫ 

Nemački šef diplomatije o kovid-pasošima: Zalažemo se za ono što je prihvatljivo i za susede EU

Nemačka će se zalagati za postizanje dogovora o pasošima o vakcinaciji, a koji će biti prihvatljiv i za susede EU, poručio je ministar Hajko Mas

  • 5
Heiko Maas, Hajko Mas, nemački ministar spoljnih poslova

Foto: Profimedia/AFP

Ministar inostranih poslova Nemačke Hajko Mas rekao je danas da će se ta zemlja zalagati za postizanje dogovora o pasošima o vakcinaciji, a koji će biti prihvatljiv i za susede EU uključujući zemlje Zapadnog Balkana.

- Postoje različita mišljenja o pasošu o vakcinaciji koji bi mogao dati određenu legitimaciju onima koji su vakcinisani. Mi ćemo pokušati da napravimo određenu ponudu koja bi mogla biti prihvatljiva za naše susede i zemlje Zapadnog Balkana, što bi otvorilo dodatne šanse da se brže vratimo u normalne tokove. Potrebno je da se više ljudi vakciniše i da se vakcina potvrdi nekom legitimiacijom - objasnio je Mas nakon sastanka s ministrom spoljnih poslova Srbije Nikolom Selakovićem.

Podsetimo, predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen je početkom meseca najavila da će biti predstavljen predlog za digitalne anti-kovid vakcinacione pasoše u martu, koji bi mogli da budu jedan od uslova za slobodno putovanje širom Evropske unije.

Video: Brnabić: Kovid pasoši suprotni EU vrednostima, ali bićemo spremni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    4. mart 2021 | 14:20

    jel treba za te covid pasoše vaditi i izvod iz matične knjige rođenih 😉pa plus još i taksu platiti.

  • GRRR

    4. mart 2021 | 14:54

    Kovid pasoš je klasična diskriminacija.

  • Istina boli...

    4. mart 2021 | 15:38

    Evo, Švaba ponovo uvodi žute trake.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA