≫ 

U Brazilu rekordan broj novozaraženih koronom još od jula: Bolsonaro poručio narodu da "ne kuka"

- Dosta je bilo panike i kukanja, koliko dugo još možemo da plačemo? Koliko ćete još ostati u kućama dok je sve zatvoreno? Niko više to ne može da podnese - kaže predsednik Brazila

  • 0
Pacijent, doktor, medicinska sestra, bolnica, koronavirus Ilustracija, Foto: Tanjug/AP

Nakon što je u Brazilu dva uzastopna dana zabeležen rekodan broj preminulih od korona virusa, predsednik Žair Bolsonarao poručio je danas građanima da prestanu da „kukaju“ i da krenu dalje.Brazil je na drugom mestu u svetu po broju žrtava korona virusa, odmah posle SAD, navodi agencija Reuters.

Zemlja se trenutno suočava sa najgorom fazom pandemije, a prepune bolnice dovode zdravstveni sistem do pucanja, navodi britanska agencija.

- Dosta je bilo panike i kukanja, koliko dugo još možemo da plačemo? Koliko ćete još ostati u kućama dok je sve zatvoreno? Niko više to ne može da podnese. Mi žalimo za svakim preminulim, ali nama je potrebno rešenje - rekao je Bolsonaro okupljenima na jednom događaju.

Prema podacima koje je objavilo Minstarstvo zdravlja za poslednja 24 sata registrovana su 75.102 nova slučaja kovida-19, što predstavlja najviše novooblelih u jednom danu od jula prošle godine.

Brazil je u četvrtak zabeležio i 1.699 smrtnih slučajeva povezanih sa infekcijom korona virusom.

Ukupno je u ovoj zemlji od početka pandemije zaraženo skoro 10,8 miliona ljudi, a preminulo je više od 250 hiljlada obolelih.

Video: Snimak iz drona masovne grobnice u Brazilu: Sanduci dokle pogled seže

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA