Na američko-meksičkoj granici uhapšeno oko 100.000 migranata

Naročito je sve veći broj dece koja na granicu stižu bez roditelja

  • 2
Klackalica, americko meksicka granica

Foto: Tanjug/AP

Američki graničari su u februaru na američko-meksičkoj granici zadržali gotovo 100.000 migranata, što je najveći ukupan broj uhapšenih za mesec februar od 2006. godine, javlja Rojters pozivajući se na dva neimenovana izvora.

Brojke, o kojima ranije nije bilo izveštaja, pokazuju obim porasta broja migranata koji su stigli na jugozapadnu granicu dok američki predsednik Džozef Bajden, demokrata, pokušava da povuče neke restriktivne politike bivšeg predsednika Donalda Trampa, republikanca, navodi Rojters, prenosi Tanjug.

Naročito je sve veći broj dece koja na granicu stižu bez roditelja ili zakonskog staratelja primorao američke zvaničnike da poslednjih nedelja potraže opcije za smeštaj i preduzmu korake kako bi ubrzali njihovo spajanje sa sponzorima u SAD.

Agenti američke granične patrole uhvatili su u sredu više od 4.500 migranata koji su prešli granicu SAD i Meksika, navodi se u vladinim podacima u koje je Rojters imao uvid.

Video: U akciji policije pronađena 52 iregularna migranta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA