≫ 

Atentat na glavnog tužioca u Avganistanu: Još se ne zna kome je pripadao bombaš samoubica

Za nekoliko prethodnih atentata odgovornost je preuzela Islamska država, ali za veći broj napada niko

  • 0
Eksplozija, Avganistan

ILUSTRACIJA, Foto: Tanjug/AP

U jeku porasta nasilja u ratom razorenom Avganistanu, danas je bombaš samoubica automobilom izvršio atentat na glavnog tužioca državne uprave za obaveštajne poslove Sajeda Mahmuda Agu.

Atentator je s automobilom punim eksploziva uleteo u konvoj vozila u kojem je bio tužilac koji se kretao ka svojoj kancelariji u gradu Laškargah, na jugu Avganistana, i tom prilikom usmrtio tužioca, njegovog telohranitelja, osmoricu pratilaca i ranio još dva civila, rekao je Ataulah Avgan, šef saveta provincije Helmand, preneo je AP.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za ovaj atentat u Avganistanu, koji potresa sve veći broj bombaških napada, naručenih ubistava i nasilja svake vrste.

Za nekoliko prethodnih atentata odgovornost je preuzela Islamska država, ali za veći broj napada niko nije preuzeo odgovornost, a vlada u Kabulu optužuje talibane.

Istovremeno, u katarskoj prestonici Dohi nastavljeni su mirovni pregovori između delagacija talibana i vlade Avganistana, uz posredovanje SAD.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA