≫ 

Boris Džonson traži oslobađanje Iranke iz Britanije: Šuška se o uceni za 400 miliona dolara

Sama Nazanin Zagari-Ratklif je ranije iznela tvrdnje da su iranske vlasti tokom istražnog postupka i saslušanja pokušavale da je nagovore da radi kao iranska obaveštajka

  • 1
Nazanin Zaghari-Ratcliffe

Foto: Profimedia

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da će dati sve od sebe da se obezbedi trajno oslobađanje iz Irana Britanke iranskog porekla Nazanin Zagari-Ratklf.

- Raduje me što su iranske vlasti skinule nanogicu Nazanin Zagari-Ratklf, međutim, produženje njenog zatočeništva je potpuno neprihvatljivo. Ona mora biti potpuno oslobođena da se vrati svojoj porodici u Velikoj Britaniji. Činimo sve što možemo da se to i dogodi - objavio je Džonson na svom Tviter nalogu, prenosi Rojters.

Suprug Nazanin Zagari-Ratklif Ričard izrazio je uverenje da režim u Teheranu koristi slučaj njegove žene kao monetu za potkusurivanje u odnosima sa zvaničnim Londonom jer pokušava da naplati od Velike Britanije dug od 400 miliona dolara koje Britanci odbijaju da vrate uz argumentaciju da je Iran pod sankcijama.

Sama Nazanin Zagari-Ratklif je ranije iznela tvrdnje da su iranske vlasti tokom istražnog postupka i saslušanja pokušavale da je nagovore da radi kao iranska obaveštajka.

Video: Prodaju se kišobran i kutija cigara kojima su Rusi obaveštajno rasturali Amere

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    7. mart 2021 | 21:19

    A zašto Britanija ne pusti zatočenika, samo smišlja načine da ga nepravedno zadrži u zatvoru, verovatno za izručenje Americi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA