Oglasio se Seul o smrtima nakon vakcinacije: "Nisu preminuli zbog primljenih doza"

Preminulo je osam osoba

  • 5
Južna Koreja, testiranje, korona virus

Foto: Tanjug/AP

Južna Koreja je danas saopštila da nije pronašla vezu s vakcinacijom protiv kovida i nekoliko smrtnih slučajeva, javio je Rojters.

Zdravsveni radnici su istraživali smrt osmoro ljudi, bivših hroničnih bolesnika, koji su imali različite reakcije nakon što su primili vakcinu AstraZeneke, međutim, dodali su da smrtni slučajevi nisu povezani s primljenim dozama.

- Zaklučili smo da je teško utvrditi bilo kakvu povezanost s reakcijama nakon vakcinacije i smrtnim slučajevima - rekao je direktor Južnokorejske agencije za prevenciju i kontrolu zaraznih bolesti (KDCA).

Seul je naložio i da se testira 100.000 stranih radnika na kovid, nakon što su izbila žarišta u naseljima u kojima oni žive.

Južna Koreja je krajem februara počela vakcinisanje zaposlenih u staračkim domovima i njihovih korisnika, kao i ostalih stanovnika koji spadaju u rizične grupe, pa je do nedelje vakcinisano 316.865 ljudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    8. mart 2021 | 08:39

    Aha, sve vam verujem.

  • Viku

    8. mart 2021 | 09:44

    U Velikoj Britaniji koja je najvise vakcinisala sa AZ vakcinom je vakcinisano oko 70% ljudi. Nema smrtnih ishoda.

  • AnMari

    8. mart 2021 | 10:33

    Vakcinisani su hronicni bolesnici, ali i da su bili zdravi, niko ne zna kako ce neciji organizam reagovati ne samo na tu vakcinu nego i na vakcine drugih proizvođača. Sve one su kroz neku fazu imale smrtne ishode tako da nema idilicnih. A sama V. Britanija je svoje stanovništvo vakcinisala ovom vakcinom jer brzo stvara antitela, i zato je revakcinacija nakon 12 nedelja da bi ljudi koliko toliko bili izmedju zasticeni. Ni ostale vakcine vam nisu "sigurica".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA