Amerikanci se do 1. maja povlače iz Avganistana?

Komentar Stejt departmenta je izašao nakon izveštaja da je državni sekretar SAD Entoni Blinken ponovo apelovao na UN da ulože napore u održavanje mira u Avganistanu

  • 8
Pas robot, američka vojska, USAF

Ilustracija, Printscreen: Twitter/@USAF_ACC

Američka vlada je danas saopštila da su sve opcije na stolu kada je reč o preostalih 2.500 američkih vojnika u Avganistanu, pošto još nije doneta odluka o tome da li će oni ostati u toj azijskoj zemlji i posle 1. maja, javio je Reuters.

Komentar Stejt departmenta je izašao nakon izveštaja da je državni sekretar SAD Entoni Blinken ponovo apelovao na UN da ulože napore u održavanje mira u Avganistanu, pošto bi američka vojska mogla da ode iz te zemlje 1. maja, prenosi Tanjug.

U pismu avganistanskom predsedniku Ašrafu Ganiju, Blinken je naveo da "SAD razmatraju potpuno povlačenje svojih snaga, ali i da se sagledavaju druge opcije".

Video: Korona nam ne može ništa: Masovne molitve bez distance u Avganistanu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iggy

    8. mart 2021 | 15:48

    Pa nema vise sta da se muze, menjaju kravu!

  • nikolas

    8. mart 2021 | 17:15

    A KADA CE DA NAPUSTE SRBIJU -BAZU BONDSTIL ????????!!!!!!???

  • Ja

    8. mart 2021 | 16:18

    Odlaze isto kao prosli put. A i da odu gde ce da odu tj. koji ce novi front da naprave? Sigurno ne povlace vojsku zato sto hoce mir. Amerika i mir su 2 totalno suprotne stvari.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA