Grčka se postepeno otvara: Kad počinju da rade restorani, a kada bi mogla da počne turistička sezona

Postepeno otvaranje zemlje počinje od 22. marta

  • 2
Grčka, kafić Foto:Pixabay/prowitt

Grčka će od 22. marta, postepeno, početi sa ukidanjem lokdauna, objavljeno je večeras na lokalnoj televiziji Star. Od ovog datuma biće otvorene maloprodajne radnje, tržni centri, frizerski saloni, gimnazije odnosno liceji. Ograničenja pređene kilometraže neće biti, ali će vremenski biti ograničena na tri sata.

Istog dana trebalo bi da budu otvorene gimnazije, uz, kako se navodi, fizičko prisustvo učenika. Krajem marta, tačnije 29. 3. biće otvorene osnovne škole, dok je u planu da se 20. aprila otvore restorani, ali će oni moći da primaju goste samo ako imaju bašte. Od istog dana, 20. aprila, biće dozvoljen prelazak iz prefekture u prefekturu.

U maju je planirano turističko otvaranje zemlje za sve koji imaju potvrdu o vakcini ili negativan PCR test. Ipak ni te informacije, koje sigurno najviše interesuju turiste iz Srbije, nisu detaljnije saopštene. Tačan datum u maju kada bi ova odluka trebalo da počne da se sprovodi još uvek nije poznat.

U junu je predviđeno otvaranje barova i teretana, kao i dozvola za održavanje svadbi i krštenja, ali samo na otvorenom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marija

    8. mart 2021 | 22:59

    Englezi će da idu kao i prošle godine, mi nećemo moći, pazite šta vam kažem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA