≫ 

Besana noć u Bakingemskoj palati: Kraljica se zatvorila u odaje i sastančila, svi u šoku

Članovi kraljevske porodice navodno su se zatvorili sa kraljicom u njenim odajama i donose odluku "šta dalje"

  • 44
Kraljica Elizabeta II, Queen Elizabeth II

Foto: Tanjug/AP

Intervju koji su Megan Markl i princ Hari dali Opri Vinfri izazvao je buru u celom svetu, a potogoto u kraljevskoj porodici, čiji članovi su se, kako piše Daily Mail zatvorili u svoje odaje i sastanče oko toga šta im je dalje činiti.

Kako piše ovaj list, Bakinagmska palata je paralisana od "užasa i zaprepašćenja" nakon što je princ Hari ovim intervjuom "bacio atomsku bombu na svoju porodicu".

Kraljica Elizabeta II (94), princ Čarls (72) i princ Vilijam (38) navodno su se zatvorili u svoje odaje i razmišljaju kako da reaguju na niz zapaljivih optužbi koje su princ Hari i njegova supruga izneli tokom intervjua. Sastanak je, kako navode, sazvala sama kraljica.

Oni koji su upućeni u zbivanja u palati, kažu da unutra vlada "raspoloženje šoka i tuge", jer je princ "izbombardovao svoju porodicu". Navodno pripadnici kraljevske porodice, kao i osoblje, tumaraju dvorcem u neverici...

Podsetimo, u intervjuu koji je emitovan u nedelju kasno uveče, Megan i Hari su, između ostalog, neimenovanog člana kraljevske porodice optužili za rasizam, jer ih je navodno pitao koliko će koža malog Arčija biti tamna. Megan je pričala i kako je želela sebi da oduzme život...

Ministar u britanskoj vladi i bliski saradnik Borisa Džonsona, lord Zek Goldsmit, juče je slikovito objasnio kako je intervju delovao na palatu, ali i čitavu Britaniju. Odgovarajući na sugestiju da su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa "napunili avion i bacili bombu na Bakingamsku palatu", na Tviteru je objavio: "Ne samo na palatu - već Harijevu porodicu. Hari je razneo svoju porodicu."

Članovi kraljevske porodice, koji nisu ni bili obavešteni o odluci Harija i Megan da Opri Vinfri daju intervju, pripremali su se na najgore, baš kao i njihovi saradnici. Međutim, niko nije mogao ni da predvidi koliko će intervju zaista biti "razoran". Samo u nedelju je priču Harija i Megan gledalo više od 17 miliona ljudi, a u međuvremenu je intervju prikazan svetskoj javnosti, uključujući i građanima Velike Britanije.

Kako piše Daily Mail, kraljevsko osoblje ostalo je budno do tri sata ujutro i gledalo intervju putem video veze uživo iz SAD-a sa "sve većim osećajem užasa i tuge". Intervju je budno pratio kraljičin privatni sekreta ser Edvard Jang, kao i Čarlsov sekretar.

Kad je svanulo jutro, sazvani su krizni sastanci na kojima su učestvovali visoki zvaničnici, kao i članovi kraljevske porodice. Neki su tu bili lično, neki su se uključili preko video poziva, ili telefonom.

Kraljica je u Vindzoru razgovarala sa svojim sinom Čarlsom i unukom Vilijemom. Izvori su rekli da su se članovi osoblja kuće, od kojih su mnogi podržavali par najbolje što su mogli tokom "izuzetno teške i mučne tri godine", osećali "ljuto i iznevereno", ali odlučno da "ostanu hrabri zbog starijih članova kraljevske porodice".

- Osoblje besciljno tumara po dvorcu. Ali postoji i snažan osećaj potrebe da se zadrži dostojanstvo i pokaže saosećanje. Puno je ljudi koji žele nešto da kažu, ali u okršaju "oko za oko, zub za zub" niko neće pobediti - rekao je jedan član osoblja.

Video: Da li će Vojvodstvo od Saseksa da obori sve krunisane glave Evrope?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bre

    9. mart 2021 | 09:23

    Pa ubili ste mu majku, ko zna sta ste nameravali i sa njegovim sinom.

  • pop

    9. mart 2021 | 09:26

    Hahaha 94 god i ona se pita..to je ionako uzasna drzava..a svuda guraju nos

  • Bozidar

    9. mart 2021 | 09:27

    Svakaim cast na hrabrosti i treba da razore to osinje gnezdo👏👏👏👏👌👌👌

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA