Kina nastavlja saradnju sa SZO kako bi se otkrilo poreklo korone: Odbacili kritike SAD

Premijer je na kritike SAD odgovorio da je Kina „postupala na osnovu činjenica i sa otvorenim, transparentnim i kooperativnim pristupom“

  • 1
Kina korona Foto: Tanjug/AP

Premijer Kine Li Kećang izjavio je danas da će njegova zemlja nastaviti da sarađuje sa Svetskom zdravstvenom organizacijom (SZO) u pokušaju da pronađe poreklo kovid-19, javlja Rojters.

Kećang je tako odgovorio na pitanje o američkoj kritici da nije bilo transparentnosti u deljenju podataka o ranim slučajevima sa istragom SZO ranije ove godine.

Govoreći na brifingu za medije povodom završetka godišnjeg zasedanja parlamenta u Kini, rekao je da je Kina „postupala na osnovu činjenica i sa otvorenim, transparentnim i kooperativnim pristupom“.

Kećang je takođe rekao da vladin cilj za 2021. ekonomski rast od više od 6 odsto nije nizak cilj. Kina je 2019. zabeležila rast BDP-a od 6,0 odsto, što je najsporija stopa rasta u trideset godina.

Analitičari kažu da će relativno nizak cilj omogućiti kreatorima politike da suzbiju tržišne rizike dok se ekonomija zemlje opravlja od pandemije.

Video: Koje sve teorije zavere prate virus Covid-19?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA