Ovo mesto u Evropi je vakcinisalo odrasle protiv korone: Škole i kafići otvoreni, igraju se utakmice

Zahvaljujući gibraltarskom programu vakcinisanja, mnogi aspekti svakodnevnog života vratili su se u normalu

  • 1
foto Pixabay Gibraltar, foto Pixabay

Britanska teritorija Gibraltar prva je na svetu koja je celokupnu odraslu populaciju vakcinisala protiv korona virusa, objavio je danas ministar zdravlja Velike Britanije Met Henkok, a prenose svetski mediji.

Kako javlja "Washington Post", na Gibraltaru živi oko 30.000 ljudi, a to područje je imalo dve ključne prednosti u trci za vakcinu - veličini i stalan protok doza cepiva uvezenog iz Velike Britanije. To je omogućilo tamošnjoj vladi da počne sa imunizacijom hiljade radnika koji žive u Španiji, ali svakodnevno putuju preko granice do Gibraltara radi posla. Vakcinisanje im je olakšalo ta putovanja nakon gotovo godinu dana, prenosi Jutarnji list.

- Tu sam već nekoliko meseci, nisam zakoračio u Španiju. Prelazak granice je sastavni deo naših života, posećivanje novih gradova svakog vikenda... To je ono čemu se najviše veselim - rekao je za Associated Press Kristijan Segovija (24) iz Gibraltara.

Zahvaljujući gibraltarskom programu vakcinisanja, mnogi aspekti svakodnevnog života vratili su se u normalu. Škole su ponovo otvorene, kao i kafići, a opet se igraju i utakmice.

Iako je Henkok opisao Gibraltar kao "prvu zemlju na svetu koja je završila vakcinisanje", to zapravo nije u potpunosti tačno, jer još manji Vatikan nosi tu titulu, piše Washington Post.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dziber iz beograd

    19. mart 2021 | 09:38

    uskoro nova mutacija virusa se pojavljuje na GIbraltaru

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA