"On je kriv za smrti od korone": Slovački ministri, jedan po jedan, izlaze iz vlade

Dva manja koaliciona partnera okrivljuju premijera Slovačke Igora Matoviča što Slovačka ima više smrti povezanih s kovidom-19 u odnosu na broj stanovnika od ijedne druge zemlje

  • 2
Slovačka, izbori u Slovačkoj Igor Matovič, Foto: Tanjug/AP

Slovačka ministarka pravosuđa Marija Kolikova danas je podnela ostavku i ona je već četvrta koja je napustila vladu u poslednjih nekoliko dana, dok svađe oko pandemijske politike ne prestaju i mogle bi da sruše celu koaliciju, prenosi Index.

Koalicija četiri stranke na čelu s konzervativnim premijerom Igorom Matovičem mesecima se svađa oko prave strategije za zaustavljanje širenja korona virusa.

Ministar zdravlja Marek Krajci, iz Matovičeve Stranke običnih ljudi (OLANO), među prvima je pokrenuo talas ostavki, odstupivši s dužnosti kao simbolična figura haotične pandemijske politike u petak. Posle njega ostavku je podneo desničarski ministar rada.

Ministar privrede Ričard Sulik, glavni Matovičev rival u koaliciji, podneo je ostavku danas, nešto pre Kolikove. Kolikova, bivši advokat i članica najmanje stranke u vladajućoj koaliciji Za ljude, izjavila je, kao i Sulik, da više ne može da ostane u zajedničkoj vladi s Matovičem.

Dva manja koaliciona partnera optužuju Matoviča da je sam sebi najvažniji i okrivljuju ga zbog toga što Slovačka ima više smrti povezanih s kovidom-19 u odnosu na broj stanovnika od ijedne druge zemlje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slovenska republika

    24. mart 2021 | 01:14

    Tak aj nacim, to je zato ze nekcu abi im volakto roskazuval co maju robit a cu smu poviedat o korone

  • Martin

    24. mart 2021 | 01:13

    Zato ostavljaju ostavke jer ne zele da im iko narodjuje da lazu sve o koroni, u slovackoj je tako da ako je jedan zarazen oni potvrdjuji da su četvorica zarazenih, sto znaci jedan na četvoricu,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA