≫ 

Muškarac poginuo u nezapamćenoj poplavi u Australiji u poslednjih 50 godina: Bio u automobilu

U nekim područjima je započeta sanacija i otklanjanje posledica poplava

  • 1
Poplava voda Australija kiša Foto: Tanjug/AP

Neidentifikovano telo muškarca u automobilu koji je poplava prevrnula i potopila, pronađeno je danas i smatra se da je to prva žrtva nezapamćenih poplava u poslednjih 50 godina, koje su zadesile brojna područja širom Australije.

Više od 40.000 ljudi je do sada prinudno evakuisano, a vlasti su danas izdale novu naredbu za evakuaciju zapadnih delova Sidneja, preneo je AP, piše Tanjug.

U nekim područjima je započeta sanacija i otklanjanje posledica poplava, a hrana i ostale potrepštine se dostavljaju u delove zemlje koji su izolovani zbog poplavljenih drumskih i železničkih saobraćajnica.

Vlasti Novog Južnog Velsa su upozorile da se očekuje dalji porast nivoa vode i da će se evakuacija nastaviti.

Australijsko udruženje osiguravajućih društava saopštilo je da je do sada primilo oko 17 hiljada odštetnih zahteva u vrednosti od približno 193,3 miliona američkih dolara iz država Kvinslend i Novi Južni Vels.

Video: Voda na sve strane: Strahoviti snimci poplava sa juga Srbije

(Telegraf

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    24. mart 2021 | 09:29

    Podrucja koja su sklona potapanju ili poplavama bilo bi dobro da se prave recna korita ili kanale koja bi usmeravala vodu van naseljenih mesta,to je jeftinije nego posle sanacija i isplata stete ljudima ,vidimo da je to ogroman novac pa samim tim mogao bi biti projekat te vrste koji je znatno jeftiniji ,isplativiji i bezbedniji po stanovnistvo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA