≫ 

Snage bezbednosti pucale na sahrani ubijenog studenta u Mjanmaru: Uhapšeno nekoliko ljudi

Za sada se ne zna broj žrtava i povređenih

  • 2
Mjanmar, Protesti Ilustracija, Foto: Tanjug/AP

Snage bezbednosti Mjanmara otvorile su danas vatru u Jangonu na okupljene koji su prisustvovali sahrani studenta ubijenog u subotu tokom represije protesta u toj zemlji. Za sada se ne zna broj žrtava i povređenih, prenosi Beta.

Lokalni mediji preneli su da su snage bezbednosti pucale na okupljene na sa sahrani i da je uhapšeno nekoliko ljudi. Mediji su dodali da je bilo žrtava u drugim gradovima.

Građani su na drugim sahranama održanim danas posle smrti 114 osoba u represiji u subotu, skandirali slogane protiv vojne hunte.

Izvestilac UN za ljudska prava u Mjanmaru Tom Endrjuz optužio je vojnu huntu, koja je preuzela vlast 1. februara, za "masovno ubijanje" i kritikovao je međunarodnu zajednicu što nije dovoljno učinila u zaustavljanju nasilja.

- Vojna hunta je Dan oružanih snaga učinila danom sramote masakrom muškaraca, žena i male dece širom zemlje... Reči osude ili zabrinutosti zvuče šuplje za narod Mjanmara, dok vojna hunta sprovodi masovna ubistva nad njima - ocenio je on.

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš rekao je da je šokiran ubistvima civila i dodao da je "vojna represija neprihvatljiva" i da zahteva "čvrst, jedinstven i odlučan medjunarodni odgovor".

Video: Vanredno stanje u Mjanmaru: Vojska saopštila je da je preuzela vlast u toj zemlji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bg Dex 1970

    28. mart 2021 | 23:48

    A šta radi NATO?Što ne bombarduju? Zašto nema vojne reakcije? Svi smo svedoci vojne diktature i nasilja nad civilima.

  • pero

    28. mart 2021 | 23:46

    Sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA