Tužilaštvo u Belorusiji naložilo istragu protiv Tihanovskaje: Osumnjičena je za terorističku zaveru

Šved je rekao da je ovaj krivični slučaj poslednji primer koji potvrđuje da se "takozvana opozicija ne zaustavlja ni pred čim u ostvarivanju svojih zločinačkih ciljeva"

  • 3
Svetlana Tihanovskaja Svetlana Tihanovskaja, Foto: Tanjug/AP

Belorusko generalno tužilaštvo naložilo je Odboru državne bezbednosti (KGB) da preduzme mere u potrazi za bivšom predsedničkom kandidatkinjom Svetlanom Tihanovskajom i drugim osobama osumnjičenim za terorističku zaveru, izjavio je danas generalni tužilac Andrej Šved, prenela je BelTA.

Generalno tužilaštvo naložilo je KGB-u da hitno preduzme mere za stavljanje tih osoba na međunarodnu poternicu i da pripremi dokumenta koja će biti poslata vlastima u Litvaniji i Poljskoj kako bi od toh država tražilo njihovo izručenje radi podizanja optužnice po krivičnim prijavama, javlja TASS, a prenosi Tanjug.

Šved je rekao da je ovaj krivični slučaj poslednji primer koji potvrđuje da se "takozvana opozicija ne zaustavlja ni pred čim u ostvarivanju svojih zločinačkih ciljeva".

Video: Belorusija: Sukobi na ulicama Minska nakon raspisivanja predsedničkih izbora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Милек

    29. mart 2021 | 21:41

    Никада нећу заборавити када је Лукашенко дошао у Србију у сред бомбардовања 1999. И дан данас сам му захвалан на подршци коју је дао нашем народу. Желим му да се избори са овим налетом са запада! Ако Лукашенко падне, Белорусију ће појести запад. Проћиће горе него ми!

  • navaljni srpski brat

    29. mart 2021 | 21:30

    Dobro ga savetuje jednoumni vodja svih komunista Putin.Najbolje Lukasenko ukini Belorusiju i budi potpredsednik velikom vodji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA