Bela kuća o izveštaju SZO o koroni: Američki eksperti će detaljno pregledati dokument

Objavljivanje izveštaja je više puta odlagano

  • 2
Vuhan, SZO, laboratorija u Vuhanu Ilustracija, Foto: Tanjug/AP

Bela kuća je danas saopštila da će niz američkih eksperata detaljno pregledati izveštaj Svetske zdravstvene organizacije (SZO) o poreklu korona virusa, a posebno će obratiti pažnju da li je istraga sprovedena nezavisno i tehnički prihvatljivo.

- Jasno smo najavili da ćemo se fokusirati da utvrdimo da li je istraga bila nezavisna i tehnički ispravna, a kada pregledamo u potpunosti izveštaj procenićemo koji će nam biti naredni koraci - izjavila je portparolka Bele kuće Džen Pasaki, javlja Reuters, a prenosi Tanjug.

U zajedničkoj studiji SZO i Kine o poreklu kovid-19 navedeno je da je prenos virusa sa slepih miševa na ljude preko druge životinje najverovatniji scenario nastanka bolesti, kao i da je propust u laboratoriji malo verovatan uzrok, naveo je ranije Associated press delove iz nacrta dokumenta u koji je imao uvid.

Još nije poznato da li će izveštaj možda biti izmenjen pre objavljivanja, ali nalazi koje on sadrži uglavnom su bili očekivani i ostavili su mnoga pitanja bez odgovora, navodi Reuters.

Objavljivanje izveštaja je više puta odlagano, a jedan zvaničnik SZO je krajem prošle nedelje izrazio očekivanje da će dokument biti spreman za objavljivanje u narednih nekoliko dana.

Video: Koje sve teorije zavere prate virus Covid-19?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Keke

    29. mart 2021 | 23:47

    I zna se ko će biti optužen.Američka trula propaganda će kineze optužiti.

  • Parazit

    30. mart 2021 | 00:37

    Samo pogledas u nebo i sve ce ti biti jasno..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA