≫ 

Putin rekao Merkel i Makronu da je Rusija spremna da obnovi odnose sa EU: I vakcine tema sastanka

Lideri tri zemlje osvrnuli su se na poštovanje prekida vatre u Libiji i naveli da je formiranje tranzicione vlade u toj zemlji važan korak

  • 4
Angela Merkel Vladimir Putin Angela Merkel i Vladimir Putin, Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je nemačkoj kancelarki Angeli Merkeli i predsedniku Francuske Emanuelu Makronu da je ta zemlja spremna da obnovi normalne odnose sa Evropskom unijom ukoliko postoji interesa za to, prenose svetski mediji.

- Bilo je razgovora o odnosima Rusije i Evropske unije. Ruska strana je ponovila da je spremna da se obnove normalni i depolitizovani odnosi sa EU ukoliko postoje obostrani interesi za to - navodi se u saopštenju Kremlja, a prenosi Sputnjik.

Lideri tri zemlje su se tokom video konferenciji osvrnuli na poštovanje prekida vatre u Libiji i naveli da je formiranje tranzicione vlade u toj zemlji važan korak, stoji u objavi za javnost.

Putin, Merkel i Makron su saglasni u oceni da je situacija u Siriji nastavila da se stabilizuje i da veoma važno pitanje dopremanja humanitarne pomoći sirijskom narodu.

Kako navodi ovaj portal, zvanična Moskva je nedavno istakla da manjak političke volje da se obuzda sirijska kriza nanosi štetu naporima da se sirijske izbeglice vrate kućama. Ruska vojska je, takođe, saopštila da militanti u Siriji sprečavaju da pomoć dođe do civila.

"Sputnjik V" jedna od tema sastanka

Tri državnika razgovarali su o mogućem snadbevanju Evropske unije ruskom vakcinom protiv korona virusa Sputnjik V

Tokom konferencije je posebna pažnja posvećena udruživanju napora u borbi protiv pandemije koronavirusa.

- U tom kontekstu, lideri su razgovarali o merama za sprečavanje daljeg širenja bolesti - navodi se u saopštenju, a prenosi Tanjug.

Putin, Merkel i Makron razmatrali su izglede za registraciju ruske vakcine u Evropskoj uniji, mogućnost isporuke i zajedničku proizvodnju u zemljama EU, prenosi TASS.

Video: Rusija registrovala vakcinu protiv korona virusa, dozu primila i Putinova ćerka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    31. mart 2021 | 07:08

    Popušta Ruska "čvrsta" ruka, s tim i Srbija slabi?!

  • Mico

    31. mart 2021 | 04:19

    Trazices ti jos više da obnsvljas iako se folirate da mozete bez ikoga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA