"Propio sam se i živeo sa beskućnicima, kupovao sam kokain": Eksplozivna ispovest sina Džoa Bajdena

Bajden je otpušten iz mornarice 2014. nakon pozitivnog testa na kokain. U knjizi 'Beautiful Things' priseća se vremena kada je bio "toliko očajan za pićem" da nije mogao da prošeta ni jednim blokom, od prodavnice pića do kuće, a da ne otvori bocu

  • 1
Hanter Bajden Foto: Tanjug/AP

Hanter Bajden, sin predsednika SAD Džoa Bajdena, sledeće sedmice planira da objavi memoare u kojima će javnosti razotkriti svoju borbu sa zavisnošću, javljaju američki mediji.

- Kupovao sam kokain na ulicama Vašingtona, a svoj sam kuvao u hotelskom bungalovu u Los Anđelesu - piše u knjizi koja se zove 'Beautiful Things', prenosi The New York Times.

U memoarima koje će biti objavljeni 6. aprila, Bajden se priseća kako je krek kupio od zavisnika i beskućnika koji se kasnije preselio kod njega.

- Veza je bila simbiotska. Bila su to dva zavisnika koji nisu uspeli da pronađu put iz papirne vrećice.

Predsednikov jedini preživeli sin opisao je incident koji se dogodio 2016. godine kada je otišao da potraži drogu u kampu za beskućnike u Los Anđelesu.

- Prošao sam i zaobišao ljude sklupčane na tankim komadima kartona. Iznad njih primetio sam neosvetljeni šator. Bio je mrkli mrak. Video sam samo pištolj uperen u moje lice - piše u memoarima.

Bajden je otpušten iz mornarice 2014. nakon pozitivnog testa na kokain. U knjizi 'Beautiful Things' priseća se vremena kada je bio "toliko očajan za pićem" da nije mogao da prošeta ni jednim blokom, od prodavnice pića do kuće, a da ne otvori bocu.

Hanter opisuje kako je počeo mnogo da pije u dvadesetim godinama. Išao je na odvikavanje, ali se vratio piću nakon što mu je brat 2015. godine umro od raka mozga u 46. godini.

Hanter, koji je sada "čist" i živi u Los Anđelesu, priseća se i automobilske nesreće koju su on i brat Bo preživjeli u decembru 1972.

U nesreći, koja se dogodila samo nekoliko nedelja nakon što je njihov otac prvi put izabran za senatora Delavera, poginule su njegova majka i tada jednogodišnja sestra Naomi.

- Odjednom vidim kako se glava moje majke okreće udesno. Ne sećam se više ničega o njenom profilu: pogleda u očima, ekspresije.. Glava joj se jednostavno njiše - piše Hanter u memoarima.

Hanter, kojeg je otac uvek podržavao, bio je često u fokusu napada Donalda Trampa i republikanaca, posebno zbog njegovih poslovnih aranžmana u Ukrajini i Kini u vreme kada je Džo Bajden bio potpredsednik SAD u administraciji Baraka Obame, piše Jutarnji.

U decembru 2019. godine Zastupnički dom Kongresa pod većinskom kontrolom demokrata izglasao je Trampov opoziv optužujući ga za zloupotrebu položaja i ometanje rada Kongresa zbog njegovih pokušaja da zamrzavanjem vojne pomoći Ukrajini izvrši pritisak na vlasti u Kijevu da istraže bivšeg potpredsednika SAD i poslovanje njegovog sina.

Tokom istrage Hantera i njegovih saradnika proveravalo se jesu li prekršili zakone o porezima i pranju novca poslujući sa stranim državama. U knjizi Hanter tvrdi da nije učinio "ništa neetično".

- Epizoda koja je dovela do opoziva predsednika i stavila me u srce najveće političke bajke decenije, najznačajnija je po svojoj epskoj banalnosti - napisao je, između ostalo Bajden.

Video: Amerika je upravo dobila novog predsednika pošto je Bajden položio zakletvu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hogar

    1. april 2021 | 11:04

    narkoman i alkos kome je otac pedofilicar obezbedio unosne poslove na KiM i Ukrajini.... to vam je americki presednik... zlo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA