Policija prekinula službu na Veliki petak, pa zapretila vernicima novčanim kaznama i zatvorom

Crkva je kritikovala policiju jer je prekinula službu, rekavši da veruje da su policajci brutalno prekoračili svoja ovlašćenja izdavanjem naloga bez opravdanog razloga

  • 1
Policija u crkvi

Printskrin: Misja 52 Magazyn

Policija je prekinula pre dva dana službu na Veliki petak pred proslavu Uskrsa po gregorijanskom kalendaru u poljskoj crkvi u južnom delu Londonu zbog kršenja pravila o korona virusu i zapretila vernicima kaznama u iznosu od 200 funti.

Na snimcima se mogu videti policajci koji su u petak oko 18.00 prekinuli misu u poljskoj crkvi Hrista Kralja u Balhamu, preneo je danas Skaj njuz.

Snimljen je jedan policajac kako govori parohijanima da je skup nažalost nezakonit prema propisima o korona virusu.

- U ovom trenutku morate da idete kući. Ako ne odete kući, možete biti kažnjeni sa 200 funti ili ako ne pružite svoje podatke, možemo vas uhapsiti - rekao je policajac.

Crkva je kritikovala policiju jer je prekinula službu, rekavši da veruje da su policajci brutalno prekoračili svoja ovlašćenja izdavanjem naloga bez opravdanog razloga, jer su svi vladini zahtevi bili ispunjeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA