≫ 

Tropski ciklon Seroha odneo najmanje 55 života u Indoneziji: Bore se sa poplavama i klizištima

Meteorološka služba je najavila nastavak padavina, velike talase i vetrove

  • 0
Indonezija poplave Foto: Tanjug/AP

Poplave i klizišta izazvani jakom kišom koje je u Indoneziju doneo tropski ciklon Seroha, odnele su najmanje 55 ljudskih života, a 44 osobe se vode kao nestali, saopšteno je danas iz indonežanske Agencije za vanredne situacije BNPB.

Zbog rizika od bujičnih poplava, klizišta i snažnih vetrova, najmanje 400 ljudi je evakuisano iz provincije Istočna Nuza koju čini nekoliko ostrva, preneo je Rojters pozivajući se na lokalne izvore.

- Uputili smo osnovnu logističku pomoć kao što su hrana, ćebad i drugo. Zatražio sam da se spasilački napori temeljno nastave i ubrzaju, a pre svega da se obezbedi zdravstvena pomoć i zadovolje druge, osnovne potrebe ugroženih i započne popravka infrastrukture -  izjavio je Raditja Džati, predstavnik agencije BNPB.

Iako lokalni zvaničnici tvrde da je broj poginulih premašio 100, iz agencije BNPB to nisu bili u mogućnosti da potvrde.

Meteorološka služba je najavila nastavak padavina, velike talase i vetrove, a lokalna energetska kompanija Pertamina je uputila apel benzinskim pumpama na okolnim ostrvima da ugroženim područjima pruže podršku u snabdevanju gorivom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA