≫ 

Svi građani u Engleskoj od petka mogu dva puta nedeljno da rade brzi test na koronu

Ministar zdravlja tvrdi da ce testovi pomoći da se spreči izbijanje novih žarišta, u vreme kada se popuštaju mere zaključavanja

  • 4
BinaxNOW rapid COVID-19 test , Binax brzi korona test Foto: Tanjug/AP

Svi građani Engleske imaće od petka mogućnost da dva puta nedeljno urade brzi test na korona virus, u okviru produžetka programa testiranja koji sprovodi britanska vlada.

Testovi, koji daju rezultat za oko pola sata, biće besplatni, prenosi BBC. Oni su već ponuđeni učenicima u školama i njihovim porodicama, kao i zaposlenima koji moraju da idu na posao.

Ministar zdravlja tvrdi da ce testovi pomoći da se spreči izbijanje novih žarišta, u vreme kada se popuštaju mere zaključavanja. Međutim kritičari ovog programa smatraju da postoji rizik da se on pokaže kako "skandalozno" rasipanje novca.

Britanski premijer Boris Džonson trebalo bi da se sastane sa članovima vlade kako bi potpisao narednu fazu ublažavanja mera zaključavanja u Engleskoj, koja podrazumeva ponovno otvaranja svih prodavnica, koje ne prodaju proizvode neophodne za život građana, kao i omogućavanje pabovima i restoranima da rade na otvorenom od 12. aprila.

Video: Vakcinacija počela da daje rezultate: Broj zaraženih i dalje veliki ali stagnira

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ime

    5. april 2021 | 09:40

    Pobogu zasto bi ga radili ako se ne osecaju lose? Svasta

  • ja breeeeee

    9. april 2021 | 09:13

    Pametno! Tako treba svugde u svetu i na taj način bi se smanjio broj teških bolesnika jer bi mnogi znali da su zaraženi mnogo ranije!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA