Navaljnom stigao rezultat testa na korona virus

Advokatica ruskog opozicionara kaže da je Navaljni negativan

  • 2
Alexei Navalny, Aleksej Navaljni Foto: Tanjug/AP

Zatvoreni kritičar zvaničnog Kremlja Aleksej Navaljni je negativan na korona virus, izjavila je danas njegov advokat Olga Mihajlova.

Navaljni (44), protivnik predsednika Vladimira Putina, najavio je prošle nedelje da će štrajkovati glađu u znak protesta jer, kako je rekao, zatvorske vlasti odbijaju da mu pruže adekvatnu medicinsku pomoć zbog akutnih bolova u leđima i nogama, podseća agencija Rojters.

Grupa za ljudska prava "Amnesti internešnel" je ranije danas saopštila da je Navaljni zatočen u uslovima koji predstavljaju mučenje i koji mogu da ga postepeno ubiju.

Podsetimo, advokat Navaljnog je juče potvrdio da je ruski opozicioni lider "ozbiljno bolestan" nakon što su se pojavili izveštaji da je prebačen na zatvorsko bolničko odeljenje zbog respiratorne bolesti i da je testiran na korona virus i druge bolesti.

Video: Navaljnom izrečena kazna zatvora: Tokom izricanja presude Aleksej se smeškao i poslao srce svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jadničak

    7. april 2021 | 10:34

    Šta sve neće izmisliti da bi skrenuo pažnju na sebe. Sponzori mu obećali da će ga odmah izvući iz zatvora. Ko sa đavolom tikve sadi, o glavu mu se razbijaju.

  • 534

    7. april 2021 | 10:56

    Nije još bio u nekom sibirskom Gulagu. To gde je sad je banja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA