≫ 

Braća napravila pakt, pa izvela masovno ubistvo članova porodice: Jedan od njih objavio jezivo pismo

Braća su ubistva i samoubistvo planirali duže od mesec dana, saopštila je policija

  • 1
Farhan Towhid Foto: Allen Police Department

Tokom vikenda na Instagramu se pojavilo opširno pismo mladića iz Teksasa, koje je počelo zabrinjavajućom tvrdnjom: "Ćao svima, ubio sam sebe i svoju porodicu".

Kada je porodični prijatelj video pismo Farhana Tovhajda (19), napisano na 11 strana, odmah je pozvao policiju, upozoravajući ih da je mladić suicidan.

U ponedeljak ujutru policija je ušla u porodičnu kuću u Teksasu i unutra pronašla šest mrtvih ljudi.

Na podu su ležali Farhan Tovhajd, njegov brat Tanvir (21), njegov otac Tovhidul Islam (54), njegova majka Iren Islam (56), njegova sestra bliznakinja Farbin (19) i njegova baka Altafun Nesa (77).

Sve njih ubili su braća Farhan i Tanvir kao deo samoubilačkog pakta, koji su planirali više od mesec dana, rekla je policija za Washington Post.

- Izgleda kao da su dva sina složila da će počiniti samoubistvo i da će sa sobom u smrt povesti i članove svoje porodice - rekla je policija.

Policija nije potvrdila kada su se dogodile smrti, ali je rekla da su braća najverovatnije ubila članove porodice u subotu uveče.

Masovno ubistvo porodice, koja se iz Bangladeša u SAD preselila pre 15 godina, ostavilo je prijatelje i komšije u šoku.

- Ne možemo da verujemo šta se dogodilo porodici. Bili su veoma voljeni, nismo primetili da imaju bilo kakve probleme - rekao je prijatelj za Post.

Čikago, policija, americka policija Foto: Tanjug/AP

Jedan komšija je rekao da je baka došla kod njih u posetu iz Bangladeša i da je trebalo prošle nedelje da se vrati kući, ali je njen let odložen zbog pandemije.

Prema pismu koje je Farhan objavio na Instagramu, on i njegov brat su se godinama borili sa mentalnom bolešću.

Farhan je napisao da je od devetog razreda patio od depresije i da je više puta naškodio sebi. Njegova porodica je pokušala da mu pomogne, ali rekao je da su se njegovi mentalni problemi nedavno pogoršali. Studirao je računarstvo na Univerzitetu Teksas u Ostinu, ali je zimus izbačen iz studentskog doma nakon što je cimeru rekao da planira da ubije porodicu.

Došao je kući, gde je bio i njegov brat Tanvir, kog je opisao kao "depresivnog i socijalno anksioznog".

Na kraju, braća su odlučila da ubiju porodicu, a potom i sebe, stoji u Farhanovom pismu.

- Umesto da moraju da se nose sa posledicama mog samoubistva, mogao bih da im samo učinim uslugu i povedem ih sa sobom - navodi se u pismu.

Kupili su pištolje, napisao je još, jer je "kontrola oružja u SAD smešna". Nije jasno kada je Farhan objavio pismo na Instagramu, ali policija je u njihovu kuću stigla u oko jedan sat posle ponoći u ponedeljak.

Video: Masovno ubistvo u SAD: Ubijeno pet osoba, istraga u toku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA